Да получиш втори шанс във футбола. Това е мисията на

...
Да получиш втори шанс във футбола. Това е мисията на
Коментари Харесай

Да получиш втори шанс във футбола: Мисията на проекта БГ футболни проби“

Да получиш втори късмет във футбола. Това е задачата на „ БГ футболни проби “ и целия екип, който стои зад плана.

„ За мен планът започва като една идея и всякога ми е доста сантиментално, тъй като аз персонално участвах в първия вид на плана и ме скаутираха в Уест Хем. Видях, че работи и по тази причина го пренесох и желая да оказа помощ на нашите деца да имат и те тази опция. Това, което се случва тук, за повторно го организираме в България. Проектът започва с еднодневни футболни проби, само че във втората година надграждаме и организираме едно събитие, което освен дава опция на децата да бъдат скаутирани, а и да ги научим на доста познания, които в някои от нашите школи не се преподават “, съобщи пред Българска национална телевизия Ивайло Крушарски.

Участниците в тези в 5-дневни футболни проби са над 65, а възрастовият диапазор, в който попадат, е от 8 до 22 години.

„ Обратната връзка, която получаваме от родителите е благодарността в очите на децата. Когато някои от децата бъдат скаутирани, самите родители не го чакат, само че самата наслада и благодарността е огромна “, добави Крушарски.

Благодарение на плана, 3 деца получават покана за проби в гранд от Италия, редица играчи са набелязани и привлечени от българските отбори, а интерес има и от доста задгранични такива.

„ За тези две години има над 67 скаутирани деца. Резултатите приказват сами по себе си за плана. Всеки един клуб би трябвало да се замисли и безусловно да участва на нашите футболни проби, тъй като по дребните обитаеми места има доста гении, които не са видяни, а тъкмо от там потеглят големтие звезди “, сподели още Ивайло Крушарски.

От уредниците са отправили покана за събитието към всички клубове в България. Един от задграничните посетители пък е скаут и управител на организацията - „ MK SPORT “.

„ Идеята e да дойда и да видя с какъв капацитет разполагат футболстите тук. Нямам упования към тях самите, тъй като към момента са деца и занапред има накъде да се развиват. Важно е да им се даде опция да вършат това, което обичат – да играят фтубол “, сподели пред Българска национална телевизия управител на организацията „ MK SPORT “.

От „ БГ футболни проби “ обезпечават на децата освен опция за подготовка, само че и неща които въпреки да са наложителни основи за футбола през днешния ден, не на всички места съществуват.

„ Наели сме топ диетолози да работят с тях, да ги научат по какъв начин да се хранят, по какъв начин да се възвръщат, какво суплементи да одобряват. Прилагаме хранителен режим на европейски грандове, тъй като храната е извънредно значима за всеки професионален състезател. Прилагаме GPS система, която прави цялостно портфолио на всеки един футболист, която ще бъде предоставена на клубовете. Ще има менторинг коучинг, видеоанализи и доста други неща. Ние целим да подобрим качествата на тези футболисти да бъдат скаутирани и тяхната игра да премине на идващото равнище “, съобщи Крушарски.

За момента има и такса за присъединяване – сред 400 и 600лв., която уредниците с времето и набирянето на известност се надяват да намалее фрапантно.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР