Да поговорим за корпоративната отговорност. Извинете, общественици, обаче с кол

...
Да поговорим за корпоративната отговорност. Извинете, общественици, обаче с кол
Коментари Харесай

Извинете генерале, обаче с кол центровете и големите офиси какво правим?

Да поговорим за корпоративната отговорност.

Извинете, общественици, обаче с прът центровете и огромните офиси какво вършим? Тях ще ги затваряме ли или във фитнеса е по-опасно? На спектакъл сигурно вървят по-малко хора, в сравнение с през днешния ден са отишли на работа в прът центрове.

Реших да поразмишляваме над тематиката, тъй като точно в този вид корпоративни институции доста обичат да претендират с корпоративна отговорност. С обич към чиновниците, с отдаденост на публични дела, с екипност, с взор към бъдещето, със угриженост за света и у нас.

Да вземем за образец Telus International Bulgaria - и единствено един от общо 20-тина плана - там през днешния ден са работили към 100 души в shared space пространства. Демек без да са разграничени един от различен, без да са на метър един от различен, без да са им дезинфекцирани мишките, клавиатурите и слушалките. Всички те са делили единствено две тоалетни - мъжка и женска. Използвали са едни и същи умивалници, с цел да си измият съдовете от обяд, както и едни и същи хладилници, с цел да си запазят обяда.

Тези 100 души през днешния ден ще се приберат и ще видят най-малко по 1-2 индивида. 80 от тях ще употребяват градски превоз, значи всеки от тях ще срещне още най-малко по 100 индивида.

Охраната ще контактува с най-малко 500 индивида, отбор водачите с всички 100. Ще ги обслужи личен състав към постройката, които са най-малко още 50 индивида.

Между другото, там не може и да се проветрява. Прозорците не се отварят. Под въпрос е дали филтрите на вентилацията ще „ вентилират " сполучливо каквото и да било, с миризми да вземем за пример не се оправят. По-скоро ще развъртят въздуха сред всички планове и етажи.

А, да - асансьорите са железни, а подовете не се дезинфекцират, тъй като са от мокет. За да излезеш от постройката би трябвало да хванеш най-малко 3 железни дръжки.

Сега дано умножим тези 100 от единия план по 20. За да обхванем цялата численост, сещате се. И в сметките си не забравяйте - това е единствено един от 50-тина прът центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас.

Вярвам, че обстановката на други места не е по-различна и приказваме за даже по-големи мащаби. Например в някои молът е единственото място за хранене, а до други с изключение на с градски с друго не можеш да стигнеш, тъй като няма паркиране.

Нека продължим размишленията си и с останалите като 60К, Sutherland, Sitel и още, и още, и още... Не имам предвид никой, а напряко всички.

Надали доста огромна част от дейностите, които правят чиновниците в корпоративни офиси, дилърства на артикули и прът центрове е животоспасяваща, обаче несъмнено носи доста кинти на доста звена.

И когато става дума за огромни пари? Вече не сме едно семейство, една идея и се работи по празници и по епидемии.

Източник http://socbg.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР