Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Ролф Шрьомгенс: Нужни са ви ценности, култура и начин, по който да дефинирате работата си

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а по-късно и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място до 22 ноември.
Ролф Шрьомгенс е немски бизнесмен, който е най-известен с ролята си на създател и ръководещ шеф на trivago. В полето му на експертиза попадат основаването на новаторски артикули, задвижвани от данни и преосмислянето на метода, по който софтуерните компании подхранват и развиват своите гении. Паралелно с активността в trivago, той е някогашен президент на Entrepreneurs Organization в Германия. Преди това Ролф е началник " Продукти и тактики " в Ciao.com. Роден и израснал в Мьонхенгладбах, Ролф е ученик на HHL (висше учебно заведение по мениджмънт в Лайпциг).

Каква е културата на вашата компания?
- Наличието на фирмена просвета е от изгода както за самата компания, по този начин и за чиновниците й. А постоянно сполучливите компании са тези, построили система въз основа на тази просвета. Ако желаете да бъдете сполучливи, нужни са ви няколко съществени неща: полезности, просвета и метод, по който да дефинирате работата си. В Trivago се фокусираме върху това да сме динамични. Стараем се непрекъснато да учим и подобряваме. Дори е по-добре да загубим пари, само че да сме научили нещо ново, в сравнение с да сме спечелили, само че да не сме научили нищо. В компанията ни също по този начин имаме вяра, че доверието е основополагащо за всичко, изброено нагоре.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Разкажете ни за предизвикателство, което сте срещнали, и по какъв начин сте се справили с него.
- През първите години несъмнено имаше моменти, в които съм се чудил какъв е верният метод за бизнеса, който ръководя. Имало е и случаи, когато сме се чувствали притиснати от неналичието на пари. Затова се опитахме да ги изкараме по всеки вероятен метод. Решихме да комерсиализираме всяка наша активност и да разтеглим и портфолиото си. Но имаше противоположен резултат. Разпиляването в другите направления ни докара съвсем до фалит, а главният ни бизнес спря да пораства. Съществуваше възможност да го затворим. Затова се запитахме: " Какво можем да вършим най-добре? " От шестте разнообразни бизнес линии се фокусирахме върху хотелите. Изяснихме и нашата задача: да намираме най-хубавите хотели на най-ниските цени. Създадохме цялата си тактика въз основа на тази задача. И до през днешния ден продължаваме да се развиваме. Така че съветът ми е: фокусирайте се върху главния си бизнес и неговата задача.

Споделете неточност, която сте създали
- Честно казано, правехме много скучни реклами. Трябваше да бъдем новаторски и изобретателни, да създадем нещо ново. Затова взехме решение да създадем една извънредно изобретателна рекламна акция. Получи се ужасно, само че беше несполучлива. Не разбирахме за какво, нямаше и по какъв начин да измерим. Една от полезностите ни е силата на доказателството. Ние сме компания, основаваща решенията си на данни. Вярвам, че се намираме там, където сме в този момент, с помощта на това, че се научихме от предишното. А в тази ситуация с тази рекламна акция го пренебрегнахме. Но въпреки всичко от време на време е по-важно да създадете система, по която да се учите, в сравнение с да създадете иновация.

Според вас какви са качествата на положителния водач?
- Добрият водач би трябвало да е сигурен, че чиновниците му харесват работата си. Добрият водач основава верните провокации за хората си. Такива, които ги карат да продължат да работят за компанията. Също по този начин положителният водач се учи от чиновниците си.

Какъв е съветът ви към бъдещите бизнесмени?
- Не чакайте. Съдбата ви е във вашите лични ръце. Но въпреки всичко животът е безценен и би трябвало да плащаме сметките си. Затова да вземем за пример може да започнете почасова работа. В началото и аз самият започнах такава. Тя ми позволяваше през останалата част от деня да се съсредоточа върху личната си компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР