Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Барет Ерсек: Не поставяйте растежа пред изпълнението в бизнеса си

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а по-късно и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място през днешния ден.
Барет Ерсек е професионален преподавател, съветник и създател на тематика нововъведения. Той е изнасял лекции по бизнес нововъведения в MIT, London Business School и The India School of Business, както и пред доста предприемачески групи по целия свят. Изследванията му в региона на нововъведенията са разказани в публикацията Breaking Your Industry Bottlenecks в Harvard Business Review. Освен че е оратор и създател, Барет е сериен бизнесмен с два сполучливи изхода до този миг. Днес той се занимава с третия си стартъп, Holganix LLC - компания, която употребява почвени микроби, с цел да революционизира здравето на почвата, реколтата и света. От 2013 година ръководи така наречен Key Executive Program в MIT.

Как бихте обяснили с какво се занимава компанията ви на седемгодишно дете?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - Holganix създава торове на микробна основа, които се употребяват от фермери, озеленители и голф стадиони. Нашите микроби усъвършенстват здравето на почвата и реколтата, употребявайки по-малко нездравословни химикали.

Какво ви стимулира да започнете?

- Бях на 12, когато започнах първата си работа – в компания, която продаваше торове. Когато бях в гимназията напуснах работа, с цел да основа компания, която се занимаваше с тор за тревни площи. Когато бях на 29 години, продадох компанията на Scott’s Miracle Grow. Веднага по-късно основах друга - занимаваща се с торове. Тя беше продадена на KKR investment group.

Благодарение на този опит, усетих нуждата да оказа помощ на огромните консуматори на торове да подобрят здравето на почвата и растенията си, като в същото време понижат използването на химикали. Решаването на това усложнение в промишлеността ме накара да основа и третата ми компания - Holganix.

Какво ви държи безсънен през нощта? Какво ви кара да станете от леглото заран?

- Какво ме държи безсънен през нощта? Едно от най-големите ми трудности е намирането на способи за редуциране на времето за акомодация за огромните клиенти в селското стопанство. Съкращавайки това време, съумяваме да увеличим както приходите, по този начин и въздействието, което Holganix може да окаже върху света.

Какво ме кара да стана от леглото заран? Едно от нещата, които най-вече ме вълнуват в нашата компания е задачата ни - Да революционизираме метода, по който светът пораства! Идеята да използваме нововъведенията, с цел да подобрим промишленостите е страхотна. Компанията ни се движи с помощта на тази пристрастеност. Същата пристрастеност е в основата на моята презентация: Breaking Industry Bottlenecks to Find Your X-Factor.

Какви неточности направихте по пътя, от които другите хора могат да се учат?

- Това, че поставях растежа пред осъществяването. Клопките в набирането на рисков капитал.

Какво знаете в този момент, с което бихте желали да сте били наясно първоначално?

- Поглеждайки обратно, ми се желае да не бях продал фирмите си, а да бях наел професионален екип от мениджъри. Също по този начин, желае ми се да бях намерил метод да финансирам бизнеса си с вътрешно генерирани средства.

С какво сте най-горд и удовлетворен?

- Горд съм от въздействието Holganix има в промишленостите, в които сме навлезли. Мисията ни е да революционизираме метода, по който светът пораства. За да проследим този напредък, създадохме Greater Green Goal. Обещаваме да попречим на 100 млн. паунда нитрати, 25 млн. паунда фосфати и 100 млн. унции съсредоточени пестициди да навлязат във Вселената до Деня на Земята през 2022 година Към днешна дата елиминирахме над 30 млн. паунда нитрати, 8 млн. паунда фосфати и 30 млн. унции съсредоточени пестициди. Светът е по-чист и прекрасен с помощта на технологията на Holganix.

Също по този начин, извънредно съм горделив с въздействието ни върху други бизнесмени. Обожавам да им оказвам помощ да решат усложненията си, с цел да могат да революционизират техните лични промишлености.

Как EO промени живота ви?

- EO ме научиха по какъв начин да бъда същински предприемач. Обучението ми в EO беше решаващо. Показа ми по какъв начин да уголемя и да продам две компании. EO ме научи както да усилвам приходите, по този начин и усилвам въздействието им. Освен това, научих се и да употребявам предприемачеството, с цел да основа същинска стойност в света. Напредъкът ми в основаването на нововъведения в промишлеността беше директен резултат от това, което научих в EO.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР