Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Дебора Хей: Една от грешките ми беше да назначавам работници като съдружници прекалено рано

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а по-късно и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място през днешния ден.
Дебора Хей е сериен бизнесмен. До момента е основала седем компании и има сполучлив опит в бързото им развиване и налагане на марки. Уменията на Дебора са добити в няколко разнообразни бранша. Тя прекарва 15 години в софтуерния бранш, където се занимава с няколко стартъпа, бизнес за систематична интеграция и няколко огромни по мащаб държавни плана. Тя е управлявала екипи по разработка, продажби, както и екипа по придобиването на IKON, мултинационална компания, оценена на 6 милиарда $. Дебора е създател на Sunstream Corporation - индустриална компания в областта на мореплаването и една от най-бързо растящите компании в Сиатъл в продължение на осем години. В сферата на консултантските услуги Дебора основава компанията Altitude 7 Group, с която оказва помощ на бизнесмени да основават тактики за напредък и позициониране на бизнеси за продажба. В този бизнес тя ползва техники като Rockefeller Habits, Topgrading и DISC team analysis. Настоящият й план е MotoSoul - интернационален начин на живот бранд за мото запалянковци.

Как бихте обяснили с какво се занимава компанията ви на седемгодишно дете?
- MotoSoul прави хората, които карат мотоциклети щастливи. Те имат приятни места, на които да отидат, страхотна храна, която да опитат, другари, които споделят техните ползи и пристрастености и най-много – място, където да покажат своите страхотни мотори.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво ви стимулира да започнете?
- Кога? (смее се) Не, съществено татко ми беше бизнесмен, моите дядо и баба също – това е всичко, което знам. Аз не мисля, че съм комфортна за наемане на работа – бих била ужасяващ служащ. Всеки един бизнес, който стартирах, стартира с някаква ниша, на която пазарът нямаше отговор. Оттам – всяка концепция узряваше. Някои съумяха, други се провалиха. Времето и шансът са най-хубавите знаци за триумф.

Какво ви държи будна през нощта? Както ви кара да станете от леглото заран?
- Будна през нощта: ръководството на парите – общо взето, съвсем в никакъв случай не ми стига времето за всичко. Мотивацията да стана заран – новите благоприятни условия, представянето пред клиенти и сътрудници, дневните извършения.

Какви неточности направихте по пътя, от които другите могат да се учат?
- Да разходвам пари, преди да ги имам. Да назначавам служащи като съдружници прекомерно скоро. Да реалокирам производството в чужбина, преди да проуча всички вероятни разноски.

Какво знаете в този момент, с което бихте желали да сте били наясно първоначално?
- Успехът не е обвързван с моята банкова сметка. Фокусирането единствено върху облагата прави всичко доста илюзорно. Фокусът върху правенето на верните неща носи триумф. Успехът и облагата не са едно и също.

С какво сте най-горда и удовлетворена?
- Да бъда майка, която въодушевява децата си посредством образци, а освен посредством говорене. Не е задоволително просто да кажеш " бъдете положителни, правете верните неща " и всички сходни наставнически похвати. Какво в действителност правиш – това има значение. Как живееш живота си, какви решение взимаш, по какъв начин помaгаш на другите хора – това има значение. Аз върша всичко това посредством бизнеса си и моите момчета го виждат.

Какво е посланието ви към света?
- Правилният бизнес модел е да печелиш, до момента в който правиш положително.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР