Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Реджи Чандра: Приходите са суета, печалбата е здрав разум, а кешът е цар

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а по-късно и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място през днешния ден.
Д-р. Реджи Чандра изобретява In|Sync - робот, който синхронизира светофарните уредби и понижава автомобилните произшествия с 30%. През 2012 година американското сп. Esquire го разпознава като един от най-вдъхновяващите изпълнителни шефове в Съединени американски щати. Сред срещата си с Реджи сър Ричард Брансън споделя, че би трябвало да му бъде присъдена Нобелова премия. Реджи има бакалавърска степен по строителство, магистърска по трафик инженерство и докторска степен по организационно водачество. Неговата компания Rhythm Engineering е на 64-то място в листата с най-бързо растящите бизнеси в Съединени американски щати. Фирмата има пет патента и продължава да основава нови и революционни артикули, които трансформират промишлеността. Решенията на компанията са приложени в 160 града в 32 щата.

Как бихте обяснили с какво се занимава компанията ви на седемгодишно дете?
- Измислих робот, който синхронизира сигналите за трафик, тъй че да не се постанова да спирате на светофарите. По този метод доста се понижава времето, което прекарваме в път (между 40 и 60%) и злополуките с 30%.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво ви стимулира да започнете?
- Аз съм инженер по трафика и неналичието на технология, която да поддържа трафик сигналите синхронизирани, ме дразнеше. Реших да трансформира това.

Какво ви държи безсънен през нощта? Както ви кара да станете от леглото заран?
- Паричният поток или неналичието му ме държат безсънен. Ужасните хора също ме държат безсънен. Вълнувам се, когато работя върху нов артикул или решение, което може да направи основна смяна.

Какви неточности направихте по пътя, от които другите могат да се учат?
- Научих, че в никакъв случай не би трябвало да отронвам очи или да изгубвам фокус от компанията. Веднъж го направих и платих скъпо.

Какво знаете в този момент, с което бихте желали да сте били наясно първоначално?
- Основателят/ визионерът е незаместим. Също по този начин приходите са суетност, облагата е здрав разсъдък, а кешът е цар!

С какво сте най-горд и удовлетворен?
- Фокусът и твърдоглавата ми непримиримост.

Какво е посланието ви към света?
- Колкото повече работя, толкоз по-голям късметлия съм. Ако беше елементарно, всеки би могъл да го направи.

Как EO промени живота ти?
- Научих доста от хората в организацията. Най-хубавото е че мога да споделя 5% от най-големите ми достижения и 5% от най-големите ми проблеми, без да се опасявам, че ще бъда съден. Също по този начин разбрах, че шерването на опита оказва помощ на всеки да пораства. А магистърската степен по предприемачество промени напълно живота ми.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР