Да подадеш сигнал срещу работодателя си в рамките на 1

...
Да подадеш сигнал срещу работодателя си в рамките на 1
Коментари Харесай

Създадоха мобилно приложение за сигнали срещу работодателите

Да подадеш сигнал против работодателя си в границите на 1 минута. Мобилно приложение на КНСБ – VOX КNSB, разрешава това. Сигналите са анонимни и се разпределят за инспекция към институциите.

Приложението е основано за да бори сивия бранш. Оценките са, че у нас той е към 21% от Брутния вътрешен артикул (БВП) годишно, съобщи БТВ.

Бюджетът губи от него към 400 млн. лева Около 100 са подадените сигнали през мобилното приложение на синдиката. Най-много са за неизплатени заплати и осигуровки.

Проверките по част от сигналите към този момент са завършили и фактически са установени нарушавания.Приложението е гратис. В него могат да се подават сигнали 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Не се изискват доказателства за изказванията, а просто да се уточни казусът. Сигналът се преглежда от синдиката и се изпраща към способената институция – Инспекцията по труда, данъчните или Комисията за отбрана на потребителите. След като се извърши инспекция, подателят се уведомява за резултата.

Самите сигнали са забележими за потребителите на приложението. Така че всеки, който си го смъкна на телефона, може да прочете от кого се оплакват останалите.

„ Когато дружно с работодателя ми икономисаме нещо сега, в бъдеще време ще изгубят сигурно или от майчинството, или от компенсацията за безработица, или от пенсията “, разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР