Да печелиш доверие е може би едно от трите най-важни

...
Да печелиш доверие е може би едно от трите най-важни
Коментари Харесай

Уроците на Гай Кавазаки: Как се гради доверие

Да печелиш доверие е може би едно от трите най-важни неща във всеки бизнес, написа Мениджър Нюз.

Хората може да харесват някого, само че да не му имат вяра. Добър образец в това отношение са звездите. Може да харесваш Чарли Шийн да вземем за пример, само че да не му вярваш.

И по този начин, по какъв начин се реализира доверие? Стартовата точка тук е компанията да разбира последователността на събитията. Тя трябва да се довери на хората, преди те да й се доверят. Това не е като философския въпрос кое е първо - яйцето или кокошката. Става дума за тъкмо избран ред: първо ти показваш доверие към другите, с цел да ги предразположиш и след това те да ти повярват. Ако чакаш ден, в който те първи ще ти се доверят – той няма да настъпи!

Един образец:  Amazon има доста добра политика за основаване на доверие измежду клиентите. Тя следва следното предписание: предлага ти да купиш електронна книга за четеца й Kindle и ти дава период от 7 дни да я върнеш, като си получиш назад платената сума. Много от нас могат да прочетат книга за 7 дни. Но Amazon ясно демонстрира, че ни има вяра, че няма да тръгнем против системата.

Втори образец:  Zappos . Тя е страховит образец за основаване на доверие на процедура!  Ако Тони Хсие беше пристигнал при мен и беше ми споделил " Човече, ето го бизнес модела на Zappos. Ще предлагам на дамите да купуват обувки, без да ги видят и пробват ”, бих му споделил, че е вманиачен. Бих му споделил: " Не познавам жена, която би купила обувки, без да ги види и опитва. " Въпреки това милиони дами купуват десетки милиони обувки от Zappos. Ясно е за какво - тъй като имат доверие на компанията. Как бе построено то? Много просто - Zappos предложи през цялото време доставката да е за нейна сметка. Ако не харесваш обувките ги връщаш. Отново за нейна сметка. Така Zappos стана компания с добра известност. Тя си заслужи доверието. 

Идеята тук още веднъж е, че в случай че искаш хората да ти гласоподават доверие, първо ти би трябвало да им се довериш. Така работят нещата!

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР