Да пътуваме в чужбина е едно, но да започнем нов

...
Да пътуваме в чужбина е едно, но да започнем нов
Коментари Харесай

Страните, в които е най-лесно да започнем нов живот

Да пътуваме в чужбина е едно, само че да стартираме нов живот там е напълно друго. От Internations вършат изследване измежду близо 12 000 емигранти по целия свят, с цел да дефинират кои са 10-те страни, в които е най-лесно да стартираме нов живот. 
 Исландия, Нова Зеландия, Дания и кои са най-безопасните страни в света
10-те най-безопасни страни в света

Къде хората живеят най-спокойно

Internations, групата на емигрантската общественост с 4.5 милиона членове в 420 града по света, класира местоположенията въз основа на това, което назовава Expat Essentials Index. Той взема поради оценките на новодошлите по следните индикатори:
дигитални благоприятни условия (достъп до административни услуги онлайн) жилища (достъпност и лекост на намиране на жилище, по-специално за емигрантите) административни услуги (лесно разкриване на банкова сметка или приемане на виза) език (възможност за напредване, без да е належащо да се учи нов език, или лекост на проучване на местния)  Снимка 615036

Ето по какъв начин наподобява и топ 10 на местата, които съгласно емигрантите е най-лесно да се установим и да стартираме от нулата. 
10. Канада 9. Кения 8. Катар 7. Саудитска Арабия 6. Индонезия 5. Оман 4. Естония 3. Сингапур 2. Обединени арабски емирства 1. Бахрейн
За Бахрейн, която дребна островна страна е класирана преди всичко, новодошлите споделят, че е елементарно да намерят жилище, да получат виза и достъп до държавни услуги онлайн, и да се придвижват, без да приказват локалния език.
 Снимка 615035

Говорител на Internations споделя пред CNBC, че първите три места в листата - Бахрейн, Обединени арабски емирства и Сингапур са добре известни като известни дестинации за емигранти и заради това може да са се приспособили, с цел да улеснят нещата за новопристигналите от чужбина. Те също по този начин означават, че британският е необятно публикуван на тези места, което може да улесни чужденците да се оправят с бюрократичните и административни задания, когато се местят.
 Анна Пелова и желанието ѝ да посети всички страни на земното кълбо
Българката, която е на път да посети всички страни в света

Анна Пелова за пътуването като метод на живот

Много чужденци, които идват в Бахрейн, ОАЕ и Сингапур, идват от Индия и се местят заради причини, свързани с професионалния им път и нормално работят за огромни международни фирми или стартират личен бизнес. Тези емигранти в множеството случаи заемат позиции в сферата на финансите или банкирането.
 Снимка 615034

Водещата страна в Северна Америка, Канада, също попада в топ 10, въпреки и на дъното. Новите поданици там споделят, че е елементарно да се оправят с локалните управляващи, да отворят нова банкова сметка и да получат достъп до постоянна цифрова инфраструктура. Емигрантите обаче се оплакват, че е релативно мъчно да се откри налично жилище.
 World Happiness Report 2023, Организация на обединените нации, Финландия и кои са най-щастливите страни в света за 2023 година
В коя страна на света се живее най-щастливо

И на кое мястото е България в класацията тази година

Междувременно в самото дъно на класацията от страни, в които емигрантите се борят да се открият, попадат Германия, Япония и Китай. Основните компликации там включват езиковата преграда и предизвикателна цифрова инфраструктура, споделят от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР