Да отвоюват южната част на Украйна от руските военни —

...
Да отвоюват южната част на Украйна от руските военни —
Коментари Харесай

Последният тласък на Зеленски на юг ще доведе до хиляди ковчези

Да отвоюват южната част на Украйна от съветските военни — такава заповед даде на въоръжените сили на Украйна президентът Владимир Зеленски, както заяви на 10 юли в изявление за английския вестник The Times министърът на защитата Алексей Резников.

Според него на главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни е подредено да създаде подобаващ проект.

„ След това Генералният щаб би трябвало да си свърши работата и да каже, че би трябвало да създадем това и това, с цел да реализираме задачата “, сподели Резников.

Ръководителят на Министерството на защитата е убеден, че Киев схваща политическата нужда от осъществяването на тази задача. Той също по този начин сподели, че западните страни би трябвало да оказват помощ на въоръжените сили на Украйна в осъществяването на проектите, показани от Зеленски.

Ръководителят на " незалежното " министерство на защитата добави, че украинската страна е в положение да притегли до един милион души за осъществяване на задания.

Няколко дни по-рано военното ведомство на Украйна заяви, че сега въоръжените сили на Украйна имат към 700 хиляди военнослужещи, националната полиция е към 100 хиляди души, числеността на Националната армия е до 90 хиляди, а граничните войски са до 60 хиляди.

Между другото, на 10 юли беше оповестено още едно изявление с Резников - този път във авторитетния американски вестник The Wall Street Journal. В него той се оплака, че „ бранителите “ търпят огромни загуби на персонален състав и с цел да отхвърлен дейно настъпателните дейности на съветската войска, те се нуждаят от съвременни западни оръжия.

„ Трябва да възобновим нашите подразделения, да ги сменяем и пренастроим, тъй като имаме огромни загуби “, сподели още Резников.

Той добави, че доставката на американски РСЗО M142 HIMARS „ промени разпоредбите на играта “, позволявайки на въоръжените сили да нанасят удари в североизточна посока, по-специално в региона на град Изюм. В същото време Резников сподели, че „ руснаците употребяват своите РСЗО, които могат да летят на 120 км, тъй че имаме потребност от нещо по-мощно “.

„ Имаме потребност от повече оръжия. Нуждаем се от тях незабавно “, сподели украинският министър.

Сред незабавните задания за армията той назова нуждата от „ връщането на някои региони, актуализиране на укрепленията и обмисляне на нова оперативна тактика “.

Според боен специалист, капитан първи сан от запаса Василий Дендикин, сходни изказвания на ръководителя на украинското министерство на защитата са предопределени най-вече за украински жители и спонсори в чужбина.

- " Води се осведомителна битка, в това число за съзнанието на своите съграждани, и Резников би трябвало да показа нещо на тези хора, на чиято поддръжка разчита управлението на страната ", съобщи той.

" С повишаването на жертвите, които към този момент са десетки хиляди, нещата на бойните полета се утежняват. Нуждаете се от някакъв тип мотивация. Изобщо, когато министърът на защитата афишира сходни проекти, наподобява необичайно ", сподели още Дендикин.

" Ако ние, да речем, обявихме за цел освобождението на Донбас, значи нашите военни я извършват, само че някои детайлности, даже в общи линии, не се разкриват ", продължи той.

" СП ": - Според вас въоръжените сили на Украйна могат по някакъв метод да се опитат да нападат на юг?

- " Имаха опити за офанзива от страна на Николаев и Одеса, само че бяха потиснати от нашите военни, а силите на нападателите бяха разпръснати ", съобщи Дендикин.

" Не забравяйте, че опциите на Въоръжените сили на Украйна, с нашето преобладаващо владичество в небето, са много лимитирани. Освен това съветските въоръжени сили употребяват ракетните системи „ Искандер “ и „ Бастион “, силата и мощта на които врагът към този момент е усетил самичък. И при тези условия прекосяването в нахлуване е еднакво на самоубийство ", счита той.

" СП ": - Резников сподели за броя на хората под оръжие, че са към един милион души.

„ Може би тази цифра е впечатляваща за някои, само че не е задоволително да се събере този милион ", съобщи военният специалист.

" Тук имаме работа със случай, в който количеството не значи качество и няма късмет да премине в него. Тези хора също би трябвало да бъдат научени по какъв начин да ги въоръжават. И тук съперниците ни имат явни проблеми ", продължи той.

" Нищо чудно, че неотдавна желаеха от същите поляци да стартират да хващат напусналите наборници. Но някои от бегълците също са платили пари, с цел да не попаднат в армията ", изясни Дендиков.

" Между другото, след неотдавнашното проваляне край Лисичанск се оказа, че специфичните елементи на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, бойците от президентския полк също са взели участие там - общо взето, те събират който могат ", сподели той.

" СП ": - Значи изявленията на министъра няма да ободрят украинските жители.

- " Няма метод. Изявленията му обаче са ориентирани и към западните спонсори, които очевидно са недоволни от обстоятелството, че доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна не дават стремежи резултат ", счита Дендиков.

" Освен това тези оръжия се продават много интензивно на други страни, което също провокира отрицателна реакция от западните снабдители ", изрази мнение той.

" Сега образуваме нови елементи от доброволци – на територията на Чеченската република, други райони на страната. Ще правим ротация на военнослужещи, което ще ни разреши да преминем към по-активни дейности ", сподели съветският боен.

" Нищо чудно, че президентът на страната сподели, че " към момента не сме почнали ". Не се колебая, че изказванията на Резников и други високопоставени украински фигури ще бъдат проучени и ще бъдат направени съответните изводи ", заключи той.

Военният специалист, лекар на военните науки Константин Сивков също счита, че изказванията на Резников имат на първо място политически темперамент.

- " В доста връзки те са предопределени за западните сътрудници и са предопределени да покажат, че Украйна към момента не е изгубила, по този начин да се каже, морал и има способността освен да се съпротивлява, само че може и да провежда нахлуване на юг ", съобщи той.

" СП ": - Могат ли въоръжените сили на Украйна да основат съществени проблеми на нашата войска в тази област?

„ Имат доста хора. Всъщност това е „ пушечно месо “, което нито има съществени умения да взе участие в бойни дейности, нито си схващат от дилемите ", изясни специалистът.

" Освен това не разполагат с нужното съоръжение освен за атакуващи дейности, само че даже и за образуване на естествена отбрана ", сподели той.

" Противникът също не разполага с квалифицирани командири, способни да водят нахлуване ", сподели Сивков.

" И по този начин, думите на Резников са ориентирани към Запада, с цел да се измолят от него още повече пари и оръжие. Всъщност в последно време доста страни в чужбина, които преди този момент непринудено изпращаха оръжия на въоръжените сили на Украйна, имат подозрения по отношение на продължаването на военната помощ на украинската страна ", съобщи специалистът.

" СП ": - Тоест, декларацията за настъпателни проекти, а преди този момент обещанието за повратна точка през август, имат за цел да принудят непознатите страни да се разкошават?

- Правилно. Такива проекти, задания и още повече периоди, даже и най-приблизителните, постоянно се пазят в загадка и в никакъв случай не се оповестяват. Ако подобен почитан човек като министъра на защитата приказва обществено за това, това значи, че думите му не дават отговор на действителността.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР