Да отстояваме свободата на словото ни струва страшно много. Всеки

...
Да отстояваме свободата на словото ни струва страшно много. Всеки
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: След разкритията ни за някого, го правят управляващ

Да отстояваме свободата на словото ни коства ужасно доста. Всеки от нас е обект на сериозен напън, не приказвам единствено за набези, закани, влизания в домовете, предизвестията вървят дружно с предложенията - на правилото на моркова и тоягата. Това съобщи в студиото на ФАКТИ проверяващият публицист от "Биволь " Димитър Стоянов.

"В последните години има наклонност на дезинформационни акции, на оскърбителен акции. България трайно е на 111-о място по независимост на словото. Съмненията към убийството на Виктория Маринова не са определящото за позицията ни в класацията. Маркерът, по който тя се построява е свободата да кажеш нещо, само че и свободата да бъдеш чут. Живеем в обстановка на доста тежък медиен монопол, печатните медии и тяхната разпространителска мрежа са овладени от олигархичен кръг. Медиите, които не вървят в коловоза на формалната власт претърпяват доста тежки моменти. Имаме централизация на медийна благосъстоятелност - все неща, които не са вписват в свободното слово и европейската визия за медии. Медиите са монополизиран пазар, даже малките екрани са овладени посредством рекламата ", разяснява журналистът.

"Този арест (на Димитър Стоянов и румънския му сътрудник Атила Биро мин. година - бел. ред.) сподели тежките зависимости на българските управляващи от стопански субекти. Той беше и предизвестие към нас, че би трябвало да спрем. Когато ние бяхме арестувани, органите на реда имаха цялостното схващане, че ние отиваме там да спасяваме доказателства. Те ни закопчаха и стояхме в тази равнища 4-5 часа, до момента в който документите горяха на 40 метра от нас и никой не направи нищо, с цел да избави тези материали ", описа Стоянов.

"Имам чувството, че като разкрием обществен факт за някой в обществото, това е като препоръка и ръководството го издига. Особено в правосъдната власт, това е доста известно. Светослав Глосов доста си наподобява с Димитър Франтишек, който оглавява профилираната прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР