Да оцелееш в катастрофа, а неидващата смърт да те превърне

...
Да оцелееш в катастрофа, а неидващата смърт да те превърне
Коментари Харесай

Оцелели в самолетна катастрофа се превръщат в канибали

Да оцелееш в злополука, а неидващата гибел да те трансформира в страшилище човекоядец . Такава е ориста на група младежи, които остават живи след авиоинцидент измежду безконечния сняг в Андите.
 
Оцелелите са младежи от Уругвай , множеството от които състезатели по ръгби от тима " Олд Крисчънс " от колежа " Стела Марис " в Монтевидео , всички на възраст сред 19 и 26 година
 
На 13 октомври 1972 година те изхвърчат с под наем полет за чилийската столица Сантяго. Тимът би трябвало да изиграе другарски мач с локалния тим " Олд Бойс ". Освен 15 ръгбисти на борда има още 30 души, техни другари и родственици. Внезапно извила се стихия обаче смъква самолета в Андите на височина 3500 м.
 

in 1972, Uruguayan Air Force Flight 571 crashes in the Andes
— AIRLIVE (@airlivenet)

Преди няколко години управляващите в Чили разсекретиха записите на диалозите, водени сред диспечерите в Сантяго и водачите на самолета. От тях за пръв път стана ясно, че виновността за злокобния случай не е единствено на уругвайския екипаж, както се смяташе до момента. Оказва се, че диспечерите разрешили кацане при неуместно време.
 
При злополуката на място умират 10 души . Други умират от раните си през идващите няколко дни. Две седмици след случая лавина опустошава останките и погубва още осем души. Остават 16 души, които ужасени чакат смъртта… в продължение на 72 дни.-->
 

in 1972, Uruguayan Air Force Flight 571 crashes in the Andes
— AIRLIVE (@airlivenet)

Те са чули обезкуражаващата вест, че издирването им е прекъснато. Рон Харли, тогава студент по електроника, съумял да поправи радио транзистора. Така още на десетия ден след авиоинцидента оживелите схващат, че към този момент никой не ги търси. Истинско знамение е, че все пак 10 седмици откакто самолетът им се разрушава оживелите са открити.
 
По-късно оживели си спомнят за този миг : „ Рон Харли беше чул новината по радиото и ни я заяви. Всички избухнаха в ридания. Густаво Николич се покатери по самолета и се провикна: „ Хей, момчета, имам добра вест! Току-що чухме по радиото, че са изтеглили избавителните екипи ”. Попитаха го за какво това да е добра вест. „ Защото това значи, че ще излезем отсам сами ”, отвърна Николич.
 

Eps 103. Crash in the Andes. Flight 571.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР