Да отпадне забраната за публикуване на социологически данни в реално

...
Да отпадне забраната за публикуване на социологически данни в реално
Коментари Харесай

ГЕРБ настояват да падне забраната за публикуване на социологически данни в изборния ден

Да отпадне възбраната за издание на социологически данни в действително време в печатните, електронните и осведомителните медии в изборния ден. Това изменение в Изборния кодекс са внесли депутати от ГЕРБ.
В претекстовете на вносителите се споделя, че смяната се предлага поради публикуването на данни в разнообразни обществени мрежи през целия избирателен ден, което пораждало неравнопоставеност сред тях.

Изменението е стимулирано и с отчет на Централната изборна комисия (ЦИК) в интервала 2015-2017 година, в който се споделя, че ЦИК е била сезирана с голям брой сигнали за публикуването на резултати от социологически проучвания в деня преди изборите и на самите избори. Те се появявали в страниците на търговски електронни медии, както и посредством препращането към профила на доставчиците на такива медии в обществените мрежи, като в забележителна част от случаите оповестението на данните от социологическите изследвания се показва под формата на алегорични облици на предмети, животни, обитаеми места и други.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР