Да отпадне забраната за продажба на свинско месо и колбаси

...
Да отпадне забраната за продажба на свинско месо и колбаси
Коментари Харесай

Фермерските пазари искат да падне забраната за продажби на свинско месо и колбаси

Да отпадне възбраната за продажба на свинско месо и салами на фермерските пазари в страната , желаеха в писмо до Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) техните уредници.

Рестрикциите бяха наложени през лятото, с цел да се ограничи разпространяването на чумата по свинете.

Изпълнителният шеф на БАБХ забрани предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и месни артикули, съдържащи свинско месо на записаните фермерски пазари в цялата страна.

" Не сме съгласни с продължаващите досега ограничавания и настояваме заповедта да бъде анулирана във връзка с проведените и следените от наша страна фермерски пазари ", декларират от фондация " Локалфууд.БГ ", уредник на Фермерски пазари " Пендара " в София и Пловдив, ДЗЗД " Фермерски пазар Варна ", Фондация за биологично многообразие " Биоселена ", уредник на Фермерски пазар " Произведено във фермата " пред МЗХГ, както и Обединение за локален пазар и занаятчии ДЗДД, което провежда Фермерски пазар " Натурално " в Пловдив.
 Забраняват свинското месо на всички фермерски пазари
Забраняват свинското месо на всички фермерски пазари

Инспектори ще правят засилен надзор

Те акцентират, че проведените от тях фермерски базари в цялата страна, подлежат на непрестанен надзор по повод подбора на производители и всеки един участник е регистриран оператор в системата на БАБХ.

Всички производители и преработватели на свинско месо, членуващи в нашите фермерски пазари, разполагат с цялостната документи, системи и ограничения за самоконтрол " , акцентират в писмото си до БАБХ уредниците на фермерските пазари.

От Фермерски пазар " Натурално " упорстват възбраната за продажба на свинско месо и салами да се промени по този начин, че да се разграничат легалните от незаконните свиневъди , производители и разпространители на свинско месо.

Целта е да се даде опция на записаните фермери " да реализират своята съществена активност, която за фамилиите им обезпечава занаят, а за българските жители - достъп до чисто, екологично и нетретирано с химикали месо ", акцентират от Обединение " Натурално ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР