Да отгледаш детето си здраво и в безопасност е топ

...
Да отгледаш детето си здраво и в безопасност е топ
Коментари Харесай

Родителите на най-успешните деца правят тези 4 неща различно

Да отгледаш детето си крепко и в сигурност е топ целта на множеството родители. Как обаче да го поставиш на верния път към триумфа? Според Inc.com има няколко навика на родителите, които оказват помощ на децата им да бъдат сполучливи в бъдеще.

1. Родителите имат строги правила, само че отделят време да обяснят на детето за какво те са значими. Те не са властнически, само че и не разрешават да им се качват на главата. Държат се с децата си с почитание, а това е причина за по-малко протести през тийнейджърските години и за насърчаване на рационално, отговорно мислене.

2. Често пътуват с децата си. Показват им разнообразни култури и разбирания, възпитават у тях любознание, внимание, обществена просветеност и памет. Пътуванията вършат дребните по-зрели.

3. Играят игри с карти с децата си. Според специалистите това усъвършенства математическите умения и стратегическото мислене, а и построява някои обществени умения. Когато децата се състезават с родителите си, те добиват възприятието, че стартират да стават равни на тях, приготвят се да са по-самостоятелни.

4. Ядат с децата си постоянно, когато е допустимо. В днешното забързано всекидневие членовете на много фамилии се хранят по друго време според от уговорките си и традицията всички да сядат на масата дружно от ден на ден се не помни. Тя обаче е извънредно значима, тъй като ускорява връзките сред родители и деца. Доказано е, че децата, които постоянно са вечеряли с родителите си, по-рядко се включват в рискови и отрицателни инициативи. Също по този начин се усещат по-комфортно да споделят и разискват проблемите си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР