Да оставяме домашният си любимец сам вкъщи никога не е

...
Да оставяме домашният си любимец сам вкъщи никога не е
Коментари Харесай

Какво прави кучето ни, когато не сме вкъщи

Да оставяме домашният си любим самичък у дома в никакъв случай не е елементарно. Дори и да е привикнало с вашето неявяване от малко, кучето ви съвсем наложително прави всичко допустимо, с цел да ви накара да се почувствате отговорни, че го оставяте. Това включва циврене, циркулиране из жилището за – привличане на внимание и какво ли още не.

Веднъж напуснали дома си обаче, затваряйки входната врата, няма по какъв начин да не се запитаме – какво ли прави домашният ни любим, когато не сме у дома? В случай, че не сте от хората, които имат камера и наблюдават в действително време какво се случва в дома им денем, то сигурно си задавате този въпрос. За това – дано дружно разгледаме най-често срещаните неща, които кучетата вършат, до момента в който са сами у дома.

Спят
Голяма част от домашните любимци прекарват времето си в сладка сънливост. Когато вие не сте у дома, с цел да държите питомеца си ангажиран, много евентуално е четириногото да откри комфортно местенце, където да поспи, до момента в който ви чака да се приберете при него.

По информация на Американския киноложки клуб, обичаните ни космати другари прекарват половината (или даже – малко повече) от деня си, дремвайки. Кутретата и възрастните кучета имат потребност даже от още повече сън, с цел да „ презаредят батериите “.
Ако се притеснявате, че може би домашният ви любим спи прекалено много, не се тревожете – през част от времето той може би единствено се излежава!

Играе си
След една хубава сънливост вашият домакински любим евентуално е подготвен за игри. Но по какъв начин се случва това, когато животното е единствено вкъщи?

Някои четириноги обичат да се занимават с играчките си, тъй че се уверете, че животното има достъп до разнообразни предмети, които да подтикват мозъка му. Ако имате повече от едно куче – много евентуално е те да си играят дружно, написа Флагман.

Яде
Много кучета нямат самообладание да се нахвърлят на паничката си, омитайки наличието ѝ сега, в който я поставите на пода. Но има и такива, които избират да разпределят яденето на дребни елементи през целия ден.

Ако забележите, че когато се прибирате вечер в купичката на домашния ви любим към момента има от храната, която сте му дали сутринта и наподобява, като че ли животното няма необикновен интерес към нея, може би просто кучето е придирчиво към това, което поставя в уста. Вариант е самата храна да не му харесва, само че имайте поради, че неналичието на вкус може да е сигнал, че нещо с него не е наред здравословно.

Не се тормозете да говорите с вашия ветеринарен доктор, в случай че сте загрижени за питателните привички на вашето куче.

Нарушаване на разпоредбите

Имате ли предписание да не пускате кучето да се качва на леглото ви? Ако това е по този начин, когато не сте у дома и на домашният ви любим му стане скучно, допустимо е той да дремва сладко точно там. Същото се отнася за дивана ви.

Пази

Много кучета (дори и представителите на по-дребните породи) одобряват задачата си да пазят и пазят дома ви от натрапници доста съществено. За това е безусловно допустимо във ваше неявяване четириногият ви приятел да прави тъкмо това (или най-малко да си мисли, че го прави).

Въпреки че не на всички кучета им идва от вътрешната страна или имат манталитета на охранители, някои от тях застават до прозореца или вратата и лаят, когато чуят някой да минава наоколо. Е, в множеството случаи въпросният нахалник най-вероятно е някой пощальон или съседа ви. Но в случай че постоянно чувате домашния си любим да лае още, щом слезете от асансьора, да вземем за пример, то може би четириногото се изявява като надзирател във ваше неявяване.

Деструктивно държание

Въпреки че не всички кучета попадат в тази категория, някои домашни любимци могат да унищожават предмети и имущество във ваше неявяване. Това се случва най-често при четириноги, които изпитват тревога или безпокойствие, както и при кутрета, които към момента не са привикнали да остават сами.

Кучетата, които прибягват до дъвчене на предмети, до момента в който са сами у дома, нормално се насочват към предмети като обувки или мебели (крака на маса или столове). Така че – в случай че се приберете у дома и се натъкнете на вреди в резултат на сходно деструктивно държание, помислете дали да не извършите консултация експерт.

Ако се притеснявате прекомерно – вижте сами

Ако към момента не сте сигурни или се притеснявате през целия ден, какво ли прави вашият четириног другар вкъщи самичък, има способи по какъв начин да ревизирате това и сами.

С напредъка на технологиите е все по-лесно да знаете когато и да е какво прави вашият домакински любим, до момента в който ви няма в близост. Най-лесният и сигурен метод е да сложите камера, посредством която в действително време – на телефон или таблет, можете да следите какво се случва с него. Е, в случай че на кучето ви му е позволено да се разхожда свободно из жилището ви, въпреки всичко може да ви е мъчно да разберете какво прави от самото начало – в случай че нямате камера във всяка стая. Но ние сме сигурни – един дребен взор върху един елементарен кучешки ден може да бъде доста занимателен метод да се уверите, че всичко с косматия ви приятел е наред, до момента в който ви няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР