Да оставим Турция насаме със сирийските власти е напълно неприемливо,

...
Да оставим Турция насаме със сирийските власти е напълно неприемливо,
Коментари Харесай

Русия отхвърли като неприемливо искането на Ердоган за Сирия

Да оставим Турция " уединено " със сирийските управляващи е изцяло недопустимо, защото турското управление няма пълномощия да дефинира ориста на Сирия. Това съобщи пред РИА Новости Дмитрий Новиков, заместник-председател на Комисията по външни работи на Държавната дума.

Припомняме, по-рано през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани съветския си сътрудник Владимир Путин да остави Турция да се разправи " лице в лице " със Сирия. Ердоган означи, че въпросът за Сирия не е премеждие или опит за разширение на границите и Турция е влезнала там не по покана на сирийския президент Башар Асад, а по покана на сирийския народ, тъй че до момента в който народът не пожелае да напусне, тя няма да го стори.

" Изявлението е безусловно недопустимо от каквато и да е позиция. Възниква въпросът кой и на какво съображение е в Сирия. Руските представители работят там в сходство с настояването, публично дефинирано от законното държавно управление. Що се отнася до претенциите на Ердоган да дефинира ориста на Сирия, турското управление няма никакви пълномощия за това, тези пълномощия не са предоставени от сирийските управляващи, тези пълномощия не се поддържат от никакви решения на Организация на обединените нации и това в действителност е заявление за самопроизволно диктуване на волята си над прилежащи страни ", безапелационен бе Новиков.

Депутатът акцентира, че опитът да се разделят ползите на Башар Асад и сирийския народ е " доста необикновен ", защото самият Асад е получил нужните пълномощия от сирийския народ посредством избирателен развой, с цел да съставлява неговите ползи.

Това, че избрани групи със сирийско поданство не ги устройвало това, единствено по себе си не означавало нищо.

Според него до момента в който Анкара взе участие в сирийските каузи, с цел да ограничи по някакъв метод активността на огромни терористични групировки, може да се признае позитивната й роля. Т обаче акцентира, че в случай че Турция има намерение да преразгледа тези подходи и да придобие монопол в сирийските каузи, това е недопустимо.

Смятам, че не може да се съгласим с тази позиция нито в границите на двустранните руско-турски връзки, нито по отношение на работата със сирийското държавно управление, заключи Новиков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР