Да няма учебни часове след 18.30 часа в името на

...
Да няма учебни часове след 18.30 часа в името на
Коментари Харесай

МОН препоръча да няма учебни часове след 18.30 ч.

Да няма образователни часове след 18.30 часа в името на сигурността на децата. Това разискват от управлението на Министерството на образованието и науката, заяви за DarikNews зам.-министър Таня Михайлова.

" Идеята е втора промяна да завършва в 18.30 ч. Много е изморително учениците да са на учебно заведение до 19.15 ч. Предпочитам нулеви часове, само че да тръгнат по-рано, тъй като към момента и децата не са толкоз изморени, и водачите са по-концентрирани ", разяснява зам.министърът на образованието.

Михайлова призна, че концепцията се обмисля и поради последните произшествия с блъснати от коли осмокласници по улиците на столицата.

" Ето, 23-то СУ е един добър образец. Има и други учебни заведения, които са го въвели. Надявам се да го създадат тези, които могат да го създадат ", добави Таня Михайлова.

Според нея по този начин децата ще си потеглят от учебно заведение с най-малко час по-рано, когато към момента не са толкоз изморени, с цел да са разсеяни при секване, а и водачите са по-концентрирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР