Да, ние трябва да помогнем на една страна, която е

...
Да, ние трябва да помогнем на една страна, която е
Коментари Харесай

Ризова към Янев: А ако утре Кърджали обяви независимост като Донецк и Луганск?

" Да, ние би трябвало да помогнем на една страна, която е нападната, по метода по който го вършим до в този момент - с филантропична помощ, с отношение към бежанците, попаднали под тежестта на човешките премеждия през войната, само че във връзка с военната помощ, моето персонално мнение е, че съм срещу, тъй като помагането с военна помощ удължава войната, мъката и страданието. " - разяснява войната в Украйна някогашният длъжностен министър на защитата Стефан Янев в предаването " Лице в лице " по БТВ.  

" Но в случай че никой не дава оръжия за Украйна, Русия ще я победи... " - отвърна му водещта Цветанка Ризова. 

" Достатъчно агитация има, има редица източници, съгласно които военната помощ, която отива в Украйна е с живот до 36 часа, оръжието бива унищожавано още по пътя от Русия. Ако сме ние и никой не ни оказва помощ, ние сме обречени, въпросът е прочувствен, Украйна знае какво прави и допускам, че взимат рационални решения. Трудно е да преценим дали Украйна не била агресор при други условия - да вземем за пример в случай че нападне Донецк и Луганск... "

" Утре и Кърджали в случай че разгласи самостоятелност?! " - пита госта си водещата. 

" Страданията на хората щяха да бъдат същите. Не е въпросът да обръщаме историята, само че задоволително военна помощ има отвред, и още военна помощ от нас би била неточност. " - отговори Янев.

" Чували ли сте че България дава оръжия на Украйна през медиатори?! " - зададе въпрос Ризова. 

" Всяка договорка с муниции би трябвало да има краен адресат, това оръжие би могло да попадне там. Контрагент може да го е платил. В момента за тази хипотези ние можем да се позовем на докумените и да кажем да, директно не участваме. " - отвърна някогашният боен министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР