Да ни се похапва някаква храна по никое време и

...
Да ни се похапва някаква храна по никое време и
Коментари Харесай

Внимавайте с тези храни, разболяват ни без да разберем

Да ни се похапва някаква храна късно и без да сме гладни не е някаква необичайност. Случва се на всеки, даже на тези, които на пръв взор съблюдават фанатично хранителен режим и не си разрешават да прегрешват с храна.
               

A post shared by (@junk.food) on Apr 10, 2020 at 9:22am PDT

Има обаче храни, като чипс, пица, вафла, които на пръв взор не са нездравословни. Причината за това е съотношението сред захар, мазнини и сол в тези сякаш " потребни " храни, твърди  диетологът Тамара Уилнър. Тази съразмерност може да залъже мозъка ни, че не сме сити и по този начин да продължим да ядем, въпреки че обективно няма потребност. Вижте още в канала във vbox7:
               

A post shared by (@swiftwellness) on May 14, 2020 at 6:40am PDT

" Следващият път, когато си купувате доматен сос, нарязан самун или даже горчица, погледнете етикета на продукта и ще се изумите какъв брой доста захар има в тях. Именно тя, в композиция с мазнини и сол, прави по този начин, че да ни се хапват сладки неща - бисквити, вафли, торти или пък чипсове, снаксове и други ", изяснява тя.

Храните, с които би трябвало да внимаваме, по думите на диетолога, са всички сосове, дресинги за салати, хлябове, мюсли закуски и протеинови вафли.
               

A post shared by (@maeasyrecipes) on May 22, 2020 at 4:11am PDT

Какво предлага? Да внимаваме, до момента в който ядем! Дори и да ни се яде нещо нездравословно, да си го вземем и изядем, само че без да се разсейваме с нещо друго. Нека сетивата ни да са отдадени на храната. Ако въпреки всичко желаеме да се ограничим с нездравословните храни, когато ни се прияде нещо нездравословно, да се разсеем незабавно с нещо - филм, видео, четене, някаква физическа интензивност.
               

A post shared by (@ballainiki) on May 20, 2020 at 11:06am PDT

Според Уилнър значим е салдото в диетата ни - дано тя има задоволително от всички макро и микронутриенти, а въглехидратите да са с постепенно освобождение - зеленчуци и пълнозърнести артикули.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР