Да не вземеш да гърмиш китайски бомбички, след като те

...
Да не вземеш да гърмиш китайски бомбички, след като те
Коментари Харесай

Парична гаранция за стрелеца от Свети Влас. Съдията: Да не вземеш да гърмиш бомбички

„ Да не вземеш да гърмиш китайски бомбички , откакто те пусна. Точно на Коледа и Нова година не желая да имам скрупули “, съобщи арбитър Захарин Захариев, откакто заяви решението си да освободи от ареста 54-годишния Кирил Атанасов против парична гаранция от 5000 лв..
Електротехникът беше с повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране - през май, тази година той простреля някогашната си другарка в магазин в Свети Влас , а след това направи несполучлив опит да се самоубие. Днес обаче от прокуратурата оповестиха, че обвиняването против него е преквалифицирано в причиняване на междинна телесна щета. Точно 6 месеца са били нужни на проверяващите в Несебър, с цел да назначат най-важната експертиза - съдебно-балистична-медицинска експертиза. Според заключението й, в съответния случай, изстрелът от газов револвер не е могъл да аргументи гибел. Именно забавянето на експертизата – отвън всевъзможни рационални периоди, беше и главният претекст, с който съдът почете настояването на отбраната на обвинения за изменение на мярката му за неотклонение – от задържане под стража в парична гаранция.

Прокуратурата е безапелационна, че на независимост, Атанасов може да извърши друго закононарушение . Още повече, че в досието си има и друга присъда - за нелегално владеене на оръжие. В 3-дневен период магистратите ще преценяват, дали да внесат митинг против изменението на ареста му. 
 
И защото казусът попада в графата „ каузи от публичен интерес “, публикуваме буквално разговора в зала сред ръководителя на правосъдния състав Захарин Захариев и обвинения, записан в бележника на публицист от Дарик-Бургас:

- Съдия Захарин Захариев:  Как за един мъж не чух, че е унизен. Само за дами...Позаинтересувайте се нещо от български пословици и поговорки...-->
- Обвиняемият: За петела има една...
- Съдия Захарин Захариев :  Да мълчиш, че трупаш пръст върху гърба си. Току-що ми казваш, че ти си бил унизен от жена си?! Да притеглим и нея като обвинена?!
- Съдия Захарин Захариев: Виждам в справката, че и преди си бил осъждан за нелегално оръжие. Какво става? Закономерност!
- Обвиняемият: Съжалявам!
- Съдия Захарин Захариев: Благодари,че не е умрял човек. Това е майката на детето ти. И ти си тръгнал да я убиваш!
- Обвиняемият: Не, аз след това в моето слепоочие гръмнах...
- Съдия Захарин Захариев: Този съд си мисли,че би трябвало да благодариш на " експедитивността " на районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Несебър. Не може 6 месеца да се бави експертиза. Сега, в случай че те пусна, да не вземеш някоя китайска бомбичка или пиратка да гръмнеш. Коледа идва, Нова година. Ще пиеш две ракии...
- Обвиняемият: Не пия.
- Съдия Захарин Захариев: Смятайте, госпожо прокурор, в случай че пиеше.
- Съдия Захарин Захариев : 5 000 лв. гаранция. Внимавай! И аз съм човек. Не желая на Коледа и Нова година да имам скрупули, че съм те пуснал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР