Да не стоиш и да чакаш, а да твориш и

...
Да не стоиш и да чакаш, а да твориш и
Коментари Харесай

Три, две, едно, камера, екшън: Танго в тунела“


„ Да не стоиш и да чакаш, а да твориш и да мечтаеш “. Това е задвижващият механизъм, който трансформира задачите в действителност. Такава е и равносметката, която си вършат в края на снимачния развой Златка Керемедчиева и Ники Станчев. Двамата работят дружно по новия български филм „ Танго в тунела “, който се чака да излезе на екран при започване на идната година, само че преди този момент ще бъде показан на редица фестивали, първият от които е „ Златна роза “ във Варна през есента. Златка взе участие в плана като актриса и продуцент, а Ники като артист и режисьор. В лентата са забъркани още Стоян Анов като втори режисьор, Диляна Данева като втори продуцент. Оператори са Момчил Александров и Емилиан Дечев. И няма нищо инцидентно в това, че на виновните позиции зад кадър са по двама души, тъй като – както за тангото трябват двама, по този начин и за киното значително е партньорството в синхрон.

Златка Керемедчиева е актриса, продуцент, кастинг режисьор, занимава се с кино от 2009 година. Докторант е по кино и актьорско майсторство в Нов български университет, учител, притежател на две награди за най-хубава актриса. Ники Станчев е артист и режисьор на филми, клипове, реклами, театрални представления - преди две години сложи първата в България култ режисура („ Феята на Страстта “), селектирана за Аскеер в категорията „ Иновативна драматургия “.

„ Танго в тунела “ е модерна българска драма, която споделя за живота на млад мъж, зарязан от родителите си, и за следствията от всички негови решения; това е история за фамилията и неговата стойност, за другарството и неговата тежест, за любовта и нейната мощ, само че най-много за цената на смяната. „ Танго в тунела “ бяга от битовизма, само че демонстрира действителната стойност на взаимоотношенията, без непотребна мелодрама. В функциите са Ники Станчев, Йонко Димитров, Ани Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златка Керемедчиева, Диляна Данева. Песните в лентата са на Веси Бонева, която също има роля във кино лентата, и на Indigo Kids.

За Златка и Ники „ Танго в тунела “ е самоуверен план, в който са се присъединили отдадени хора, като всеки е дал сърцето и душата си. Те са безапелационни, че в киното е значима работата един до друг, а правенето на филми в дребна страна като нашата не е затруднение, а тласък, тъй като България може да бъде съизмерима с огромните в сектора. Затова той приготвя идващия си план – научна-фантастика, а тя желае да осъществя огромната си фантазия – да напише сюжет за мюзикъл.

Как всичко идва с времето си, по какъв начин едно изгубено другарство години по-късно се преоткрива, с цел да се преобразува в съществена тематика на филм, по какъв начин у нас се прави без значение кино и какво е значимо, с цел да започва един план в този мощно прочувствен бизнес, какъвто е Седмото изкуство чуйте в звуковия файл - в непосредствен проект са Златка Керемедчиева и Ники Станчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР