Да не си мислите, че става въпрос за секс, ей?

...
Да не си мислите, че става въпрос за секс, ей?
Коментари Харесай

Най-гъвкавите пози в политиката

Да не си мислите, че става въпрос за секс, ей? Или за извращения? Или за сексизвращения? В смисъл, мислете си каквото щете, народна власт е работата, обаче от началото на седмицата може би най-голямата политическа нервност във Фейсбук е за това, че на 18 ноември вечерта много от останалите до края на следващия митинг против метода на избор на основен прокурор и съответно против кандидатурата на Иван Гешев взеха решение да коленичат пред Президентството. След бурята по Фейсбукски, лицето на Инициатива " Правосъдие за всеки " юрист Велислав Величков пое, по този начин да кажа, " виновността ", с пояснение, че това е било акт на молба за знамение, а не рухване на колене съответно пред президента Румен Радев.
Цялата тази работа ме накара да спретна една ранглиста на познатите и постоянно употребявани политически пози – и не поради " Правосъдие за всеки ", а тъй като през вчерашния ден стана ясно, че основният прокурор Сотир Цацаров върви решително към терасата на Пламен Георгиев – но служебната. За неразбралите – ще става ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).
За първа писта в диалозите самичък себе си уточни депутатът на " Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро. В негова чест, не тъй като се сетих за нещо друго, върша скромна ревизийка на политическите пози – тези, които всеки политически акробат би трябвало да владее:
1. Извинисебе! Започваме с най-патриотичната поза на новото време! Вярно, Волен Сидеров си би камшика от Народното събрание, обаче " Обединени патриоти " още се зоват обединени. Емоционалният заряд на тази поза е извънреден – изливаш си душата, а както добре знаем, има си хора, които обичат да се изливат, има и такива, които обичат да ги заливат.

2. Поза " сутерен ". По принцип, тази поза е преди извиненията, само че в политиката постоянно всичко е наопаки. Което не значи, че не се практикува интензивно – политическата еволюция е като естествената, излизването нормално е преди изливането, само че на някои им харесва и след. Това, че не разясняват, не значи, че не показват!

3. Поза " Барни Ръбъл ". Най-отдадената. За нея би трябвало да имаш взор – не необятен, лоялен! Много лоялен! И не е просто вариация на " партера ", трябват гений и творчество!
4. Поза " размЕриса се ". По принцип най-кофти позата. Лесно се усеща – възприятието, че би трябвало да я заемеш, е като това възприятие, което те кара да пресмяташ какъв брой прави 0 плюс 0, а житейската сметка все излиза две нули! Обаче позата има огромно преимущество – миризмата оказва помощ да мине метър друга неприятна миризма, въпросът е в дозирането! Само не знам какъв брой от политиците ни са положителни химици...

5. Поза " е ся си... ". Тази поза е непокътната за отличаващи се доста мощно обстановки, примерно като КТБ, обаче българското политическо сърце (друга дума мислех, с четири букви, римува се) по този начин се върти, по този начин рипа, че я заема много по-често. Трудно обаче реализира резултат – то и няма по какъв начин, като главата все напира да върви откъм гърба!

6. Поза " винкел ". Тази в България не я познаваме. Понаучаваме нещо от нея в последно време от отдалечен и не толкова приятелски Хонконг, на места и някоя френска жълта жилетка ни прави показно, само че във Фейсбук има толкоз други изкушения...
п.п. " Спасител " не е поза! Това е Съдба!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР