Да не се отлага срокът за влизане в сила на

...
Да не се отлага срокът за влизане в сила на
Коментари Харесай

Да не се отлага новата такса смет иска БСК

Да не се отсрочва срокът за влизане в действие на новия способ за установяване на такса "битови боклуци " упорства Българската стопанска камара (БСК) в писмо, изпратено до управлението на Народното събрание и отрасловите парламентарни комисии.
Повод за писмото е препоръчаното от страна на Националното съдружие на общините и признато на първо четене от народните представители отсрочване с две години на новите условия на член 66 и 67 от Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) и, вместо 31 декември 2019, срокът да е 31 декември 2021 година Новата формула планува таксата да се дефинира на база количествата генерирани боклуци, а не въз основа на данъчната оценка на парцела или активите на предприятието. БСК припомня, че упорства за тази смяна от 15 година и посредством и на нейните специалисти тя беше призната през 2017 година със период за влизане в действие края на 2019 година
Според БСК отлагането освен че няма да способства за по-добра система за ръководство на общинските боклуци, само че ще отсрочи постигането на по-добра и незамърсена витална среда. Към момента предадени за преработване са към 3% от отпадъците за 2016 година, по данни на Национален статистически институт, а през сепариращите съоръжения минават 48% от отпадъците. С отлагането на периодите с 2 години тази цел ще бъде непостижима и рискът страната ни да бъде обект на нови наказателни процедури от Европейска комисия нараства доста. Тогава ще се наложи да вземаме пожарни ограничения, каквато в този момент е обстановката с чистотата на въздуха ", се споделя в писмото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР