Да не се окаже, че в случая с кипърската застрахователна

...
Да не се окаже, че в случая с кипърската застрахователна
Коментари Харесай

Нинова: Да не се окаже, че случаят с Олимпик е пирамида

Да не се окаже, че в тази ситуация с кипърската застрахователна компания " Олимпик " става въпрос за пирамида. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание след внасяне на настояването за изключително съвещание, съобщи " Фокус ".
Тя разясни, че Българска социалистическа партия стартира да си задава въпроси. „ Да не се окаже, че това е пирамида. Има ли пари в гаранционния фонд? Да не се окаже, че там ги няма нужните пари. Тези въпроси желаеме да обсъдим вътре в съвещанието на Народно събрание, тъй като с плана за решение, който предлагаме разпореждаме на КФН да ни направи отчет с цялостната информация за активите на сдружението и за събраните пари в гаранционния фонд и фонда за компенсации, в кои банки и по какъв метод се съхраняват. Г-н министър председателят да не споделя, че би трябвало данъкоплатците да заплащат от джоба си тези пари “, сподели Нинова и акцентира, че КФН е определена от Народното събрание и е длъжна да направи подобен отчет.
„ Ние питаме за какво е належащо да чакаме европейска инструкция. Ако е нужна смяна в законодателството, привикваме съвещание на Народното събрание “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Според Нинова има вероятни разновидности за решение на проблема с кипърската застрахователна компания, въпросът е да има предпочитание. " С импортирания план за решение сме подготвени да внесем и законодателни промени “, сподели тя.
По отношение на деяние на закона със задна дата, водачът на Българска социалистическа партия посочи, че дейностите на закона влизат в действие от датата на оповестяването на несъстоятелността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР