Да не почиваш по време на празници. Това вероятно е

...
Да не почиваш по време на празници. Това вероятно е
Коментари Харесай

Държавата, която не почива на празници

Да не почиваш по време на празници. Това евентуално е призрачен сън за мнозина от нас. Има обаче сфери, в които работата на едни е наслаждение за други. Такъв е казусът на професионалните спортисти. И до момента в който в Европа множеството празници значат отмора и за спортистите, то оттатък океана не е по този начин. 

В Съединени американски щати няма нито един огромен празник, на който да няма първокласен спорт онлайн. Независимо от сезона, постоянно има най-малко една от огромните четири лиги, която подарява почитателите със спортни страсти. 

Това се случи и с Деня на благодарността тази година. Празникът, който оттатък Океана отбелязва сполучливата годишна продукция и благодарността на хората за всичко, случило се през миналите 12 месеца. Това е и празник за почитателите на американския футбол. Една от традициите на всички ентусиасти, обвързвана с празника, е точно да се гледат някои от най-интересните мачове от постоянния сезон на Националната футболна лига под съпровода на наложителното ястие за Деня на благодарността - печената пуйка. 

Мачовете се играят един след различен, с цел да могат почитателите да попият всяка секунда от екшъна. Обикновено точно на Деня на благодарността се залагат най-интересните мачове от постоянния сезон. По време на този празник всички останали лиги почиват.

Подобен е казусът и с коледните празници. 

Тогава обаче е ред на баскетбола. Традицията при спорта с оранжевата топка е дълга. Малко след края на Втората международна война - през 1947 година, НБА за пръв път играе мачове на Коледа. 25-и декември се оказва една от обичаните дати за почитатели и играчи. Коледната стратегия към този момент дълги години се състои от 5 мача. По сходство на НФЛ, тук също срещите се играят една след друга. Така коледният маратон продължава над 12 часа. И тази година дуелите опълчват най-големите звезди. Леброн Джеймс против Лука Дончич, Стеф Къри против Джа Морент и Янис Антетокунмпо против Джейсън Тейтъм са единствено част от акцентите. 

И до момента в който множеството спортове се играят сред септември и май, какво става с летните празници? Националният празник на Съединени американски щати е точно тогава. 

Денят на Независимостта се празнува на 4-ти юли всяка година. 

Единствената лига, в която има сезон тогава, е Висшата лига по бейзбол. В МЛБ също мислят за почитателите - мачовете са част от празненствата. Това е и лигата с най-вече дуели през сезона - по 162 на тим. 

И до момента в който в Европа имаме Боксинг дей, като празник на футболните почитатели, то Съединени американски щати се оказва страната, която не почива на празници. Макар и в разнообразни спортове, почитателите могат да гледат любимците си онлайн без значение от деня и сезона.

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР