Да не оставаме равнодушни към кибератаките, призова Албена СпасоваПостоянно сме

...
Да не оставаме равнодушни към кибератаките, призова Албена СпасоваПостоянно сме
Коментари Харесай

Форум: Кибепрестъпленията са като тероризма

Да не оставаме равнодушни към хакерските атаки, прикани Албена Спасова

„ Постоянно сме обект на хакерски атаки и неведнъж гледаме на тях като на нещо външно, с възприятието, че нямаме власт над това, което се случва ”, съобщи Албена Спасова при разкриване на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност в София

Никой не трябва да остава безучастен към хакерските атаки, даже и да не е директно обиден от тях. Всеки може да бъде тяхна жертва и всеки би трябвало да се вълнува от протичащото се в киберпространството, съобщи Албена Спасова, ръководител на Управителния съвет, съучредител и преподавател на Международна академия за образование по кибер-разследвания.

„ Ние непрекъснато сме обект на офанзиви. Често пъти гледаме на тях като на нещо външно – гледаме го в профил и с възприятието, че нямаме власт над това, което се случва, че не можем да му повлияем, ” акцентира Спасова при откриването на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа, който стартира през днешния ден в Интер Експо Център София.
още по тематиката
„ Но за киберпрестъпленията важи същото, което споделя Ангела Меркел за терористите: „ Равнодушието има постепенно, само че пагубно влияние! ”. Жертвите остават безименни, без лица, без история ”, добави тя.

Никой не трябва да остава безучастен към киберпрестъпленията, прикани Спасова. „ Поради това ние сме тук и ще можем да обменим практики,за да противодействаме на този тип офанзиви ”, обърна се тя към участниците в конференцията.

Спасова посочи, че  Международна академия за образование по кибер-разследвания организира разнородни образования за крайни консуматори в региона на кибер-защитата, опазването на персоналните данни, следствието на закононарушения, свързани  с мобилни устройства и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР