Да не можеш да играеш в продължение на 10 месеца

...
Да не можеш да играеш в продължение на 10 месеца
Коментари Харесай

Илия Миланов за завръщането и амбициите си за в бъдеще

Да не можеш да играеш в продължение на 10 месеца и то в пика на кариерата ти, е кошмарно за всеки футболист. Това, което не ни убива обаче, ни прави единствено по-силни.

„ Имах проблеми с коляното. Сега обаче съм жив и здрав и мисля с всеки мач си усъвършенствам формата “, споделя Илия Миланов в особено изявление за предаването на DIEMA SPORT - "Преди кръга ".

„ Илия Миланов пристигна при мен в града, когато не бе играл към 9 месеца. Постепенно навлиза във форма. Както всички други момчета работят добре, по този начин и той работи добре. Вижда се и резултатът “, разяснява наставникът на врачани Сашо Ангелов.

Получил късмет за ново начало от Сашо Ангелов в Ботев Враца, юношата на Литекс бърза да оправдае гласуваното му доверие. В края на есенния дял от шампионата бранителят още веднъж трябваше да свикне с условията на Първа лига, а напролет образува превъзходен тандем с Мартин Кавдански. Шест сухи мрежи за врачани в деветте дуела, в които Илия Миланов стартира като титуляр през 2019 година

„ Той е много добър и умел бранител (бел. ред. - Кавдански). Доста оказва помощ. Добре се разбираме. Работим всеки ден и се надявам до края да не допуснем гол “, споделя Кавдански.

„ Играл съм подобен и никой не може да ме излъже. Има още какво да работи, както за всеки тим. Но това са двама индивида с опит “, сподели още Ангелов.

От началото на годината бранителите на Ботев Враца оказват помощ и в двата края на терена – пет гола, осъществени от бранители, единият от тях дело таман на Илия Миланов, който се разписа при разгрома против Верея с 5:0, а за представянето си в дуела против старозагорци, бе определен за бранител №1 на кръга в Първа професионална лига.

„ Мисля, че прочетох някъде, само че виждам да не обръщам доста внимание на тези неща. Концентриран съм и упражнявам, към този момент като съм определен добре пристигнало. Не знам на какво се дължи – хубави центрирания, добър тайминг. Понякога се получава, от време на време – не. Статичните положения са значима част от футбола в наши дни и се веселя, че добре ги употребяваме. Дани и отсега нататък да мога да вкарам “, споделя Миланов очакванията си.

Въпреки отличното показване в последно време, постоянно има място за усъвършенстване.

„ Изнасянето на топката и да е още по-предвидлив в обстановките “, разяснява Ангелов.

„ Оттук нататък би трябвало да си подвигам равнището и нека по-често да попадам в топ 5 за най-бърз бранител “, добави Миланов.

С още една гръмка победа – 5:2 при визитата на Витоша Бистрица, Ботев Враца подсигурява и на доктрина оцеляването си в елита и в този момент момчетата на Сашо Ангелов гледат единствено нагоре – пред тях е борбата за седмото място, а генералната подготовка за нея е идният конфликт с Етър. Време за отмора няма...

„ Те са много добър тим. Играят добър футбол. Ние обаче по нищо не отстъпваме. Етър има изобретателни футболисти, крилата им са положителни, централният нападател също. Румен Руменов също е добър състезател. Трябва да внимаваме. Дано се получи добър мач и да победим “, разяснява за край Илия Миланов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР