Да не допускаме ожесточението, което опустошава в Украйна, в нашия

...
Да не допускаме ожесточението, което опустошава в Украйна, в нашия
Коментари Харесай

Радев: Воюват синовете на два братски народа, чиито деди са положили кости на наша земя

Да не позволяваме ожесточението , което опустошава в Украйна, в нашия дом, прикани президентът Румен Радев в словото си на връх Трети март от площад „ Народно заседание ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В словото си президентът подчертава върху войната в Украйна и прикани към съпричастност с търсещите леговище.
 
 Румен Радев БГНЕС

Воюват синовете на два приятелски народа, чиито предци са положили кости на наша земя, сражавайки се един до друг за нашата независимост. За нас, българите, тази братоубийствена война през днешния ден е изключително мъчителна. Затова приканвам да не се поддаваме, да не позволяваме ожесточението, което опустошава земите на север в Украйна да се всели и в нашите сърца, да влезе и в нашия дом. Така, както преди години, дано и през днешния ден отворим прегръдки към всички бедстващи. Така, както преди години нашите предшественици намираха леговище в Киев, Одеса, Москва и Петербург. Нека бъдем хора, съобщи Румен Радев.

Надигнаха се гласове да не означаваме днешния празник, само че таман проверките на историята са причина за доста нещастия, счита президентът.
Не, ние сме тук, с цел да почетем имената на нашите възрожденци, на нашите четници, на Паисий, на Раковски, на Левски, на Ботев, на всички, които с делото и саможертвата си напредваха и доближаваха възкресението на България, сподели още Радев.

В умозаключение президентът сподели, че никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове и прикани да пазим историята си от осквернители и безродници.

В центъра на София стартира кулминационната точка на честванията на 144 години от освобождението на България.

Пред паметника на Цар Освободител са строени представителните роти от Националната гвардейска част за присъединяване в зарята инспекция по случай Трети март.

Командващ парада е бригаден военачалник Тодор Тодоров, пълководец на командването за логистична поддръжка.

Пет роти са издигнати на площада, всичките са гвардейци. Президентът и висш главнокомандващ на Българската войска Румен Радев поздрави по настрана ротите.
Начело на знамената светини е Самарското знаме. От Освобождението до през днешния ден Българската войска няма пленено знаме.

На площада участва ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, н ачалникът на защитата, кметът на София, министри, депутати, генерали, адмирали, офицери, воиници, представители на религиозните общности и политическите партии, посланици и доста жители.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР