Да не бързаме с приемането на еврото, защото страната ни

...
Да не бързаме с приемането на еврото, защото страната ни
Коментари Харесай

Проф. Стив Ханке: При Борисов всичко беше тайно

Да не бързаме с приемането на еврото, тъй като страната ни не дава отговор на критериите. Освен това става дума за ”политическо решение”, което ще докара до ”икономически последствия”. Управляващите обаче сега работят по модела на някогашния министър председател Бойко Борисов, при който ”всичко е някак скрито и размито”. Интересно ще бъде да се наблюдава развиването на сделката за полутечен газ със Съединени американски щати: България може да се откаже от съветския нефт, ”ако желае да заплати цената”.

Тези позиции изрази в ефира на bTV проф. Стив Ханке. Той съобщи, че липсва обществен спор по тематиката, а също така е нужно да бъде проведен референдум.

" Българският народ би изгубил, в случай че се причисли към еврозоната. Защо обществото би желало да одобри нещо, което и рисковано и ще желае смяна, която ще промени цените? Това е политически въпрос - натрапва се в главите на българите извън и по тази причина тази година е създаден проект за тази смяна. Повечето хора не го желаят. Затова процесът се ръководи скрито и не ми харесва. Обичам слънцето да огрява нещата, които се случват. Темата е и финансова - в случай че България влезе в еврозоната, ще има по-висок дълг, повече корупция и инфлация. Ако смяната бъде направена, финансовите последствия ще са негативни, а не позитивни ", уточни още проф. Ханке.

Той съобщи, че страната ни не е обвързана с времева рамка за приемането на еврото, тъй като в договорите не се показва по кое време тъкмо би трябвало да се случи това.

" Не отговаряте на критериите. Защо бързате? Имате система, която работи съвършено. Защо не обсъждате тематиката, няма референдум? Цялата концепция е полуда. Приемането на еврото “евентуално” ще се реализира, само че в последна сметка може в никакъв случай да не се случи. Задължението ви е “евентуално да се присъедините към еврото”. Но не се споделя по кое време. Как биха се развили нещата, в случай че България беше в еврозоната и тя се разпадне? ", уточни още Ханке.

“Интересно ще е да се види какво ще стане с природния газ. Съединени американски щати дават обещание доста на всички, само че огромният проблем е, че нямаме задоволително газ, с цел да снабдим всички”, изясни Ханке.

По думите му Камала Харис не ръководи частните компании и може да дава обещание каквото си желае. България може да се откаже от съветския нефт, в случай че желае да заплати цената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР