Да, нашата система на власт е по-твърда. Дори не изключвам

...
Да, нашата система на власт е по-твърда. Дори не изключвам
Коментари Харесай

Лукашенко призна: Беларус е авторитарна държава, но не съм диктатор

" Да, нашата система на власт е по-твърда. Дори не изключвам думата „ властническа “, сподели Лукашенко пред Агенция " Франс прес " в извънредно изявление в столицата Минск.

" Не съм толкоз дивак, колкото си мислите ", съобщи Лукашенко.

Беларуската правозащитна организация Viasna споделя, че сега в страната има 1259 политически пандизчии.

Но Лукашенко отхвърли " приказките за стотици " за арестувани хора и съобщи, че " никой от опозицията " сега не е държан зад решетките.

Бившият руски шеф на държавна плантация, който ръководи Беларус от 1994 година, се опита да показа всяка съпротива против неговото ръководство като подкрепян от Запада скрит план.

Той подлага на критика беларусите, които участваха в исторически митинги против противоречивото му преизбиране през 2020 година

" Тези хора приказваха против страната. Не против управляващите - против страната и личната си нация ", сподели той.

67-годишният водач потуши демонстрациите благодарение на съветския съдружник президент Владимир Путин. Ключови протестни водачи в този момент са или в пандиза, или в заточение.

" Дори не си припомням дали тези видни бандити, които подвигнаха този бунт, са в пандиза. Може би един-двама са наказани ", добави беларуският президент.

Запитан дали след 28 години има проекти да се отдръпна, беларуският президент не даде явен отговор. Вместо това Лукашенко съобщи, че в случай че се беше отказал от властта през 2020 година, " в Беларус през днешния ден щеше да е по-лошо, в сравнение с в Украйна “.

Той също по този начин се опита да се показа като добросърдечен водач, като сподели, че въпреки Беларус да има " строга дисциплинираност “, той има поради единствено ползите на хората.

Информацията в Беларус е строго следена и управляващите предизвикват извънредно позитивния облик на Лукашенко. Сред тези, които избягаха от Беларус през 2020 година, е Светлана Тихановская, дилетант в политиката, която се кандидатира против Лукашенко на изборите през август 2020 година на мястото на своя наказан брачен партньор.

Сега тя управлява беларуската съпротива от заточение в прилежаща Литва, до момента в който брачният партньор й Сергей Тихановски излежава 18 години затвор по политически стимулирани обвинявания, които съгласно поддръжниците й са политически стимулирани.

Беларус шокира света предходната година, когато принуди полет на Ryanair, пътуващ от Гърция за Литва, да кацне в Минск, с цел да арестува дисидентския публицист на борда Роман Протасевич.

Минск съобщи за бомбена опасност, само че авиационната организация на Организация на обединените нации упрекна чиновници на Беларус за " противозаконното " отклонение.

Протасевич беше задържан и по-късно призна, че е възнамерявал антиправителствени митинги, като както опозицията, по този начин и роднините му споделиха, че е бил заставен.

27-годишният Протасевич сега е под домакински арест в очакване на развой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР