Да направите заедно с децата коледни картички за бабите и

...
Да направите заедно с децата коледни картички за бабите и
Коментари Харесай

4 идеи за коледни картички, които да направите с децата

Да извършите дружно с децата коледни картички за бабите и дядовците, лелите и чичовците, братовчедите и несъмнено, техните приятелчета, е отлично.

От една страна може да превърнете правенето в забавна (и дълга) игра, която да концентрира вниманието на малчуганите най-малко няколко дни. И най-важното – тя въобще няма да им се стори скучна.

От друга – и сами е добре да се включите, тъй като креативната активност е потвърдено, че има прелестни релаксиращи качества. А какво по-добро от това да създавате нещо красиво, което по-късно ще подарите, и в това време да си починете от цялата блъсканица преди празника.

И на финала, само че никога на последно място – всеки ваш родственик или другар ще се зарадва доста да получи ръчно направената от вас и децата картичка вместо дежурно купената от супермаркета.

Предлагаме ви 4 лесни и забавни хрумвания, които са подобаващи за всяка възраст. Главен воин в тях е елхата.

Ефирна елха

За да осъществите тази концепция, би трябвало да си набавите зелена креп хартия, наследник лист за основа на картичката, алено блестящо самозалепващо се фолио, памук, памучни тампони за лице, ножица и лепило.

Сгънете на две синия лист. В долната част децата дано залепят разрязани на половинки тампони. Дори и да се разнищят, не е проблем – въпреки всичко това са снежните преспи.

Зелената хартия нарежете на дребни квадратчета. Хванете всяко в центъра и леко го стиснете, тъй че крайчетата да се приберат във вътрешността. Задачата на децата е да залепят „ елховите клончета “ върху картичката във формата на елхичка.

Върхът украсете с алена звезда от фолиото, а памукът накъсайте и залепете в близост, с цел да наподобява на огромни пухкави снежинки.

С копчета

Очертайте контура на елха на зелен лист и накарайте децата да я изрежат само че отвътре, а не външната. Трябва да се получи зелен лист с дупка във формата на елха.

Залепете този лист върху по-светъл – в зелен или кафяв колорит. И пришийте в празното място шарени копчета, които да наподобят коледни играчки.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР