Да направим буферен паркинг, до утре да заработи. Да се

...
Да направим буферен паркинг, до утре да заработи. Да се
Коментари Харесай

Стоките от рисковите държави да ги претоварваме на наши тирове, предлага Борисов

Да създадем буферен паркинг, до на следващия ден да проработи. Да се подготвим, в случай че рецесията стане още по-тежка, тук да могат да стоят хората. Да осигурим и санитарни, и други условия на превозвачите.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно с вътрешния министър Младен Маринов посети построяването на буферен паркинг за тирове на бившето военно летище Узунджово и тази аудиенция бе предавана през фейсбук.

Обсъждаме да качваме на влакове част от тировете. Стоките от рисковите страни да ги претрупваме на наши тирове - Турция-България е сигурна зона. Да има осветяване, химически тоалетни, краткотрайни будки за храна, с цел да може водачите да получават храна, споделиха Борисов и Маринов при слизането си на пистата на някогашното военно летище.

Надявам се до на следващия ден колоната (до границата ни с Турция - б.р.) да е изтекла. Обещаха българските тирове да бъдат пропуснати, сподели той.

На границата с Румъния и Сърбия не можем да стопираме - всички от Европа за Азия идват тук и карат карантина, изясни спешността на обстановката Борисов. С турски сътрудници сме говорили, не можем на нашите външни граници (за Европейски Съюз - б.р.) да стопираме. Тук става буфер, това е най-голямото контролно-пропусквателен пункт сред Европа и страна от третите страни, изясни министър председателят.
Той незабавно направи прилика с другата рецесия, пред която е изправена Европа - мигрантската. " А си представете от другата страна на границата какво е, - представете си тук да имаме 70 000 бежанци ", прикани репортерите и присъстващите Борисов и не се забави да се самоизтъкне: " Това го дължите на мене, на него, на него - уточни министър председателят към министър Младен Маринов и към началника на " Гранична полиция " гл. комисар Светлин Кичиков. " Не желая да мисля тука палатки... ", недовърши министър председателят. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР