Да направим буферен паркинг, до утре да заработи. Да се

Да направим буферен паркинг, до утре да заработи. Да се ...

Стоките от рисковите държави да ги претоварваме на наши тирове, предлага Борисов.

Да направим буферен паркинг, до утре да заработи. Да се подготвим, ако кризата стане още по-тежка, тук да могат да стоят хората. Да осигурим и санитарни, и други условия на превозвачите.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с вътрешния министър Младен Маринов посети изграждането на буферен паркинг за тирове на бившето военно летище Узунджово и тази визита бе излъчвана през фейсбук.

Обсъждаме да качваме на влакове част от тировете. Стоките от рисковите държави да ги претоварваме на наши тирове - Турция-България е сигурна зона. Да има осветление, химически тоалетни, временни будки за храна, за да може шофьорите да получават храна, казаха Борисов и Маринов при слизането си на пистата на бившото военно летище.

Надявам се до утре колоната (до границата ни с Турция - б.р.) да е изтекла. Обещаха българските тирове да бъдат пропуснати, каза той.

На границата с Румъния и Сърбия не можем да спираме - всички от Европа за Азия идват тук и карат карантина, обясни спешността на ситуацията Борисов. С турски партньори сме говорили, не можем на нашите външни граници (за ЕС - б.р.) да спираме. Тук става буфер, това е най-голямото КПП между Европа и държава от третите страни, обясни премиерът.
Той веднага направи аналогия с другата криза, пред която е изправена Европа - мигрантската. "А си представете от другата страна на границата какво е, - представете си тук да имаме 70 000 бежанци", призова репортерите и присъстващите Борисов и не се забави да се самоизтъкне: "Това го дължите на мене, на него, на него - посочи премиерът към министър Младен Маринов и към началника на "Гранична полиция" гл. комисар Светлин Кичиков. "Не искам да мисля тука палатки...", недовърши премиерът. 

Източник: dnesplus.bg