Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на

...
Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на
Коментари Харесай

Да променим позицията на Макрон за Македония, призовава Паси

Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на президента Макрон, който блокира на процедура пътя на Северна Македония и Албания към Европейския съюз. В положение да направи пробив е външният министър Екатерина Захариева. В това е уверен Соломон Паси, който в типичния си жанр предложи министърът на външните ни работи да направи опит да промени позицията на френския президент. Тя е в положение, в това число употребявайки женския си сексапил, изясни Соломон Паси в студиото на БТН. Той уточни и различен фактор, който е значим и може да се употребява - това че докладчик за Македония е българин - евродепутатът Илхан Кючюк, а извънредно рядко се случва докладчик да е човек от прилежаща страна.

Ние не печелим нищо от отлагането на диалозите за участието на двете страни. Все отново Соломон Паси регистрира позитивния детайл на отлагането, а не безкомпромисното блокиране, откакто стана ясно, че по гледище на българската страна е включено изречение, че Европейския съвет ще се върне към разискване на тематиката Разширяване на Европейски Съюз преди Срещата на върха ЕС-Западни Балкани през май следващата година в Загреб в границите на Хърватското председателство.

Соломон Паси не е сюрпризиран от позицията на Макрон, като напомни големите старания на президента Путин да спре участието на Македония и Албания в НАТО, както и напъните му във връзка с Сърбия да остане в съветската орбита на въздействие.

Въпреки това Паси е уверен, че Македония и Албания ще станат членове на Европейски Съюз - въпросът е по кое време.
По отношение на разногласията за общата ни история и език, Паси изясни, че даже и да стартират договаряния за участие, страната ни разполага с механизми на несъгласие за отваряне на обособените глави при договаряния, които може да употребява, с цел да контролира вярно връзките. Въпросът е да калкулираме изгодите от договарянията и бъдещото участие в Европейски Съюз на западната ни съседка, настоя някогашният ни външен министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР