Да ми се махат от главата, казано от премиера по

...
Да ми се махат от главата, казано от премиера по
Коментари Харесай

Махайте се от главата на премиера, бързо

" Да ми се махат от главата ", казано от премиера във връзка на майките на деца с тежки увреждания, е израз, който ще се помни дълго. При този човек филологическото равнище съвсем постоянно е прекомерно издайническо. Дълги години имахме политици, които говореха с някакъв компресиран, обезопасен и чиновнически език, против което с право недоволствахме. Сега обаче ни застигна отмъщението на всеки, който искаше " човек, който да приказва на езика на народа ". Ето, появи се подобен човек.
Така че недоволни, небогати, унижени, оскърбени, маргинали, онкоболни, страдащи от церебрална парализа, аутизъм и най-обикновени нещастници - махайте се от главата на премиера. Напускайте тази глава един по един, не я изпълвайте с проблеми, рецесии, нерешими обстановки. Главата на премиера не може да служи за хранилище на ужаси, с които да се цялостни всеки ден. Този човек би трябвало да е спокоен, убеден, с бодра крачка по аления килим на европредседателството: би трябвало да слаломира сред Европейски Съюз, Западни Балкани, Русия, Съединени американски щати и Ердоган. Тукашните рецесии само разсейват от комплицираните външнополитически обстановки, които би трябвало да се позволяват. Срещу вашите персонални нещастия най-после ще се цитират едни статистики - по-ниска безработица, по-дълги автомагистрали, по-висок Брутният вътрешен продукт и прочие.
Нека стане ясно: В българския свят действат две сили - главата на премиера и попълзновенията на неприятния материал към нея. И те би трябвало да се отърсят едни от други, да не си пречат взаимно. В идеалната обстановка би трябвало изобщо да не се срещнат, по този начин както не са се срещали страданието и изобилието в главата на младия Буда преди да излезе от блестящия замък (тук като че ли има някакви съвпадения в имената) Всеки проблем съществува като една огромна алена отметка, която изпълва съзнанието на властта, нервира я, би трябвало да се зачертава, зачертава. Накрая постоянно се опира да махане - я от страната, я от държавника. Махайте се добре, не махайте за довиждане.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР