Да, Медицинският съвет съществува, но вече е неформален, защото съществуването

...
Да, Медицинският съвет съществува, но вече е неформален, защото съществуването
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев посочи кой порок е много вреден сега и какъв процент хора ще прекарат COVID-19 само като грип

Да, Медицинският съвет съществува, само че към този момент е неофициален, тъй като съществуването му в публична функционалност провокира повече разделяне, в сравнение с обединяване, по тази причина е нужно да премахнем непотребното. Ние продължаваме да надграждаме каквото сме създали.

Това съобщи в „ Беновска пита “ пулмологът доктор Александър Симидчиев, член на Медицинския съвет към Министерски съвет отпред с проф. Коста Костов.

"Неформално значи, че няма някой да заподозре, че сме там поради някакви пристрастия. И нещото, което е значително за мен – при една такава позиция, която е официализирана, хората одобряват направеното от нас като наложително, а ние единствено предлагаме “, посочи доктор Симидчиев.

По думите му "коронавирусът наподобява на настинката, само че защото нашата имунна система не го е срещала до момента, реагира прекомерно бурно против него, както нашето общество реагира прекомерно бурно към избрана вест “.

„ Най-доброто нещо е средата, сред Осанна и Разпни го. Заболяването има медицински характерности, които го вършат по-рисково повече в публичен проект - 4 от 5 от нас ще прекарат това заболяване като един грип, има рискови групи за които знаем, че имат по-голяма заплаха да починат “, продължи пулмологът.

"Причината да има толкоз комплициране частично е и фактът, че има прекалено много добра осведомителна система и обособен случай провокира генерализация. Възрастните хора от време на време съблюдават повече карантината, има голям брой аргументи и не трябва да се обобщава от обособени обстоятелства “, добави той.

Д-р Симидчиев предложи уравновесена диета, само че изрично се изрече против цигарите - „ казусът са пакето-годините, цигара след цигара се отслабва белия дроб “.

„ Това, което мога да предложа е, че сигурно, в случай че се забранят цигарите, ще стартира паралелната търговия, бих предложил взетото като данък да се връща в опазването на здравето “, предложи доктор Симидчиев. „ Тютюнопушеното постоянно го е правело досега, и оказва помощ всичко да влиза в белия дроб “, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР