Да купуваме, да продаваме или да изчакаме, ако става въпрос

...
Да купуваме, да продаваме или да изчакаме, ако става въпрос
Коментари Харесай

Експерт: Пазарът на имоти е в застой

Да купуваме, да продаваме или да изчакаме, в случай че става въпрос за жилище в този момент? " Още от деня " потърси отговор от строителния бизнесмен и специалист в недвижимите парцели Иван Горанов.
Според него мнозина в този момент се надяват създадат преференциална договорка, така наречен " Коронавирус договорка ", само че това надали е допустимо.

Обикновено юни, юли, август са месеци, в които секторът на продажбите на недвижими парцели е в по-нисък интервал. Сега е време за ваканции, хората са настроени за отмора. Обикновено, когато се върнат от отмора, в септември, октомври стартират да мислят за вложения.

Експертът счита, че е рано да се прави сложен разбор за резултатите от рецесията върху пазара на недвижимости. Моментът за такава оценка евентуално ще бъде при започване на есента, а даже и след зимата, защото занапред ще усещаме икономическите последствия от рецесията.

По отношение на цените Горанов намира за нужно пазарът в България да се сегментира, защото има друг вид оферти - стойностни парцели, само че и такива, които са надценени.

В един прогресивен тренд на пазара, когато всичко се продава на зелено, някои вложители спекулират. Сега, в рецесията такива спекуланти ще бъдат редуцирани, а това е добре за крайния клиент, разясни специалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР