Да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно,

...
Да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно,
Коментари Харесай

Румен Петков: Расизмът в България е институционализиран

Да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно, тъй като той е институционализиран и главната виновност за расистките кавги е в държавното управление. Това съобщи пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков в коментар на създалото се напрежение след мача България-Англия.

Той акцентира, че в основата на събитията отпреди дни стоят институциите в бездействието им и в отсъствието на надзор от тяхна страна.

„ Месец в британските средства за всеобща информация, британски спортни фактори, институции предупреждаваха, че в София на Националния стадион „ Васил Левски “ ще има расистки ексцесии. Месеци наред беше нагнетявано това напрежение. Тази част от британския аспект на събитието на бива да бъде подминавана.

Голямата част от британската агитка се държа естествено: пристигнаха, изпонапиха се, сбиха се, един, за жалост, умря. Цветът на кожата няма никакво значение - откакто хулиганства и в несъответстващо положение, мястото му е в ареста.

Аз не разбрах за задържани англичани. Невзимането на ограничения основава усещане, че в България виждаме две категории във футбола - гостите, които могат да безчинстват и да вършат, каквото желаят и другите сме ние българите “.

Базирайки се на опита си през годините, Петков е на мнение, че въпросните агитки, в подтекста на расисткия скандал, се намират под нечия защита и финансова настойчивост.

„ За себе си съм уверен, че това е проведено и то няма по какъв начин да стане зад тила на министър-председателя, отчитайки неговата сензитивност към сходен жанр изяви. Не може англичаните да предизвестяват един месец и той да не вземе ограничения.

Не споделям, че безусловно той е съучастникът е организацията, само че като забележим по-именитите фигури там, те са политически обвързани с Борисов. Основната виновност за расистките прояви е в политиката, политиците институциите, а в съответния случай в държавното управление “.

Петков разяснява дейностите на Бойко Борисов по тематиката - настояването на оставката на Боби Михайлов, пращането на ГДБОП в БФС.
„ Г-н Борисов – изиска оставката на Борислав Михайлов, изпрати ГДБОП в Българския футболен съюз и разгласи, че страната ще страда поради тайфа олигофрени без да обясни къде вижда личното си място. Повтарям, че агитките не са зародили през вчерашния ден.

Всички си спомнят, че през 2010 година имаше една група основни фактори за агитките, задържани за наркоразпространение.

Срещу нито един от тях не последва прокурорско обвиняване и правосъдно гонене. Днешният резултат доста ясно демонстрира, че те в действителност са си близки с премиера Борисов и има защо да му имат вяра. Борисов съобщи, че е разпоредил да спрат парите за българския футбол. Този човек изобщо не знае какви пари дава страната и на къде те отиват във футбола.

От парите, които страната дава в професионалния футбол не влиза една стотинка, общо казано А и Б групите. Държавата няма отношение към финансирането на Националния тим по футбол. Последните 4-5 години страната дава по 1 100 000 лева за детско-юношески футбол.

Един от главните упреци към Българския футболен съюз би трябвало да бъде развиването на детско-юношеския футбол, допускането в тимовете да имаме по 11 чужденци, да нямаме лична школа, да нямаме развиване на лични футболисти.

Резултатът е в националния тим. Борисов беше разпоредил да спре и този 1 100 000 лева, който отива в детско-юношеския футбол “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР