Да живееш в условията на най-скъпия пазар на недвижими имоти

...
Да живееш в условията на най-скъпия пазар на недвижими имоти
Коментари Харесай

Най-скъпият имотен пазар става все по-недостъпен

Да живееш в изискванията на най-скъпия пазар на недвижими парцели в света значи да отделяш повече от половината си приходи за ипотечни заплащания.

Съотношението сред вноска и приход в Хонконг се е нараснало до 54.2% през юни. Нивото регистрира най-високите си стойности от 1998 година насам, демонстрират данните на организация Centaline Property Agency, представени от Bloomberg.

Ниската досегаемост на жилищата е резултат от внезапното повишаване на цените при парцелите, които не престават да порастват макар напъните на управляващите да наложат ограничения за изстудяване на пазара.

Изменението на съществуващите цени на жилищата съгласно водещия показател Centa-City на Centaline Property, счупи предходните си върхове в петък, с цел да доближи 160.3 пункта. Индексът се е покачил с 11% тази година и е повишен с повече от 50% през последните пет години.

Съотношението дълг/доход e повишено, макар че разноските по заеми са надалеч по-ниски, в сравнение с преди две десетилетия. Средните лихвени проценти по ипотеките са по-ниски от половината от равнището от 1998 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР