Да живееш с токсичен съпруг е трудна задача. И повече

...
Да живееш с токсичен съпруг е трудна задача. И повече
Коментари Харесай

Живот с токсичен съпруг? И душата, която бавно умира

Да живееш с отровен брачен партньор е сложна задача. И повече дами не знаят по какъв начин да се оправят с него и стартират да упрекват себе си за държанието му. Ниско самочувствие, депресивни положения и още куп други неща застигат нежния пол, когато не е задоволително убеден в себе си, с цел да се отбрани и защищити от арогантността на мъжа.

Невъзможно е да живееш с отровен брачен партньор. Дори и да го обичаш. Това не е обич. Недопустимо е всякога да трепериш и да се страхуваш, че всеки миг ще избухне яростно от нищото. И ще упрекна още веднъж теб. Не всичко е цветя и рози в брака. Понякога връзката е на приливи и отливи и си има своите възходи и падения. Но токсичността е тази, която постепенно убива любовта и тръпката сред двама сътрудници. И с помощта на нея, доста скоро се чуват думите „ желая бракоразвод “.

Но това ли е краят и има ли метод да се оправиш с токсичния брачен партньор? И по какъв начин да познаеш, че той е подобен? Виж знаците, които го издават.

Твоето мнение няма значение

Той не се допитва до нищо за теб. Дори и да се опиташ да изразиш мнение – оставаш нечута. Сякаш си невидима за него. А връзката е учредена от двама. Контролиращото и властното държание са част от токсичността. Ако той непрекъснато се постанова с решенията си, като даже ти споделя всеки пък каква желае да бъде вечерята или какви облекла да носиш – безспорно си се омъжила за отровен човек. Може би първоначално няма да забележиш това и ще си кажеш, че виновността в теб, само че с времето ще осъзнаеш с какъв мъж в действителност живееш. И ще искаш да си тръгнеш от него час по-скоро.

Не си щастлива

Винаги си си мечтала един ден, когато се омъжиш, да бъдеш същински щастлива. Свързвала си брака с думичката „ благополучие “. Но от време на време фантазиите не се сбъдват и действителността се оказва друга, радикално друга от тази в нашите глави. Ако непрекъснато си депресирана и тъжна, сигурно това е, тъй като имаш токсична връзка, с мъж, който не те заслужава. Мъж, който не знае по какъв начин да те зарадва, нито те прави оценка. Помисли добре, той ли е повода да се чувстваш по този метод? И вземи ограничения, колкото се може по-скоро.

Спира те от всичко

Край на свободата. Или по-точно завършек на живота, от който имаш потребност. Той не ти разрешава да излизаш с другари, нито с твоето семейство. Не може да отидеш на никое място без неговото разрешение. Да не приказваме за излизания вечер или малко персонално пространство, което е потребно и всеки има потребност от него.

Опитва се да те манипулира, че тези хора не ти въздействат добре и е по-добре да не се виждаш с тях. Но в действителност той знае, че те не го харесват и ще се опитат да те разубедят да си с него. Ако пък инцидентно надделееш и излезеш с приятелки, той ще желае да се причисли към компанията ви. И ще измисли десетки аргументи, с които да те убеди, че е по-добре да е до теб, с цел да не ти се случи нещо. И ти най-после ще му повярваш. И ще го допуснеш да е с теб на всички места. И ще чакаш позволение дали може да излезеш. Защото го обичаш. Но това не е обич. Клетка е. В която душата ти умира постепенно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР