Да живееш като местен - това беше модният тренд в

...
Да живееш като местен - това беше модният тренд в
Коментари Харесай

Нов тренд в туризма - пътувания, които променят живота

Да живееш като локален - това беше стилният тренд в пътешестването, само че преди пет години.

Тенденциите в туризма се развиват и напоследък промишлеността е " захласната " от различен вид прекарвания, споделя Business Insider. Става дума за търсенето на " пътувания, които трансформират живота ".

Този тип търсене основава нови потребности измежду туристите и започва така наречен Епоха на трансформационното пътуване. В нея хората се концентрират върху проучването на " същински локални и достоверни прекарвания ", съгласно американския уебсайт от туристическата промишленост Skift. Промяната се води и в езика на говорене - " еxperiential "  бе съвременна дума преди 5 години, само че в последните две тя се замества от " transformational " (трансформационен, променящ), споделя Крис Роч, бизнес шеф на компания за първокласни сафарита в Съединени американски щати. 

Съвет за трансформационни пътувания, учреден в страната през 2016 година, дефинира така наречен трансформационното пътешестване като " предумишлено пътешестване за разширение на визиите, учене и израстване в нови способи да бъдем себе си и да взаимодействаме със света ".

Според доклад за трендовете за 2018 година на Global Wellness Summit, всичко в практиката на пътуването момента е обвързвано с това търсене.

" Живеем в огромна ера на " достоверни "  и " пробни "  пътувания, където даже и най-масовите хотелски марки имат за цел да оказват помощ на пътуващите да се хранят, да живеят и да отпочиват на спа като локални ", се споделя в отчета. " Експертите е региона на пътешествията в този момент настояват, че " трансформационното пътешестване "  е еволюционна вълна, която не отхвърля фокуса върху достоверните прекарвания, само че го извежда на по-дълбоко прочувствено равнище ". 

Какво в действителност е трансформационно пътешестване?

То може да одобри доста разнородни форми. 

Може да значи да се отделя време за непланирано проучване на околната среда, за възстановителни уелнес процедури, или за това човек да научи повече за локалната флора и фауна в даден народен парк, съгласно Джейк Хаупърт, съосновател на Transformational Travel Council.

От компанията Wilderness Holdings, която провежда първокласни сафарита в Ботсвана, споделят, че когато стане дума за тях, трансформацията идва под формата на повторното включване в живота след приключването на пътуването, което е мечтано от хората. Нашето мото е, че предлагаме пътешествия, които трансформират живота, споделят нейни представители. От 15 години компанията продава предложение хората да се свържат още веднъж с природата и в следствие, да се свържат още веднъж със себе си и с техните сътрудници и деца, или с който са избрали да пътуват. 

Wilderness Safaris предлага в Съединени американски щати персонализирани сафарита на цени от 8000 $ за пет нощувки в седем африкански страни, измежду които Ботсвана, Кения и Руанда. Вместо да се концентрира единствено върху туризма, компанията се показва като оператор за резистентен туризъм, който комбинира гостолюбие на високо равнище със съдействие с локалните общности. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР