Да изправиш публиката в Кан на крака за 5-минутни аплодисменти

...
Да изправиш публиката в Кан на крака за 5-минутни аплодисменти
Коментари Харесай

Top Gun: Maverick: Том Круз отново е тук и показва превъзходна форма

Да изправиш публиката в Кан на крайници за 5-минутни овации и да получиш почетна " Златна палма ", до момента в който отряд от френски изтребители отдават чест на кино лентата - това би трябвало да е надхвърлило даже упованията на Том Круз. 

Ден по-късно Круз мина през аления килим в Лондон, хванал за ръка Кейт Мидълтън, до момента в който принц Уилям носеше особено направени обувки, бродирани със силуета на F-18. 

Завръщането на за 59-годишния артист към именития авиаторски екшън е символен жест. През 1986 година, когато по кината излизат един след различен истинският " Top Gun " и " Цветът на парите ", Круз се трансформира в звезда от международен диаметър. 



Дълго отлаганата премиера на " Top Gun: Maverick " още веднъж идва в точния миг за него. Както зрителските реакции, по този начин и рецензиите на критиците демонстрират, че филмът в действителност ще си заслужава. 

Както написа списание Time - даже да сте от хората, които в никакъв случай не са харесвали Том Круз, умерено можете да се насладите на изобилието от удоволствия, които " Maverick " предлага.

В България той ще се появи на екран на 26 май, когато е планувана предпремиерата му.  

" Новият " Top Gun: Maverick " под режисурата на Джоузеф Косински е доста по-добър филм от предшественика си и е доста по-добър, в сравнение с е належащо ", разяснява ревюто. 

Историята на другарството и убийствената конкуренция сред екип от военни водачи се завръща в много по-различен културен подтекст. 

За разлика от 1986 година измежду летците към този момент участва и жена (в ролята: Моника Барбаро) - сериозна смяна спрямо предишното, в което дамите нямат право да вземат участие в бойни полети. 

" Без да подиграва или принизява своите мъжки облици, " Top Gun: Maverick " им разрешава да изпитват подозрения и неустановеност, да се опасяват, че може би не могат да бъдат най-хубавите, да се боят, че стават прекомерно възрастни, с цел да имат значение ", написа в ревюто на Time. 

" Бъдещето идва, а ти не си в него ", споделя Ед Харис към героя на Круз, който отхвърля да извършва заповеди. Всяко потомство може да почувства терзанието, че времето му отминава. 

Маверик не прави изключение. Летецът не получава по-висок чин от " капитан ", тъй като знае, че издигането в служба може единствено да го приземи. Продължава да работи като пилот-изпитател за Военноморските сили и да ревизира до каква степен ще устоят силите освен на самолетите, само че и на личното му тяло. 

Старият му другар и противник Iceman - в ролята още веднъж се завръща Вал Килмър - му предлага да образова група млади водачи за съвсем невъзможна задача. Така Маверик се връща в базата, от която стартира всичко, още веднъж с мотора и коженото си яке с нашивки. Това, което открива, са 12 амбициозни бойци и Дженифър Конъли в ролята на Пени - порасналото момиче, с което в миналото е имал къса връзка. 

Дузината претенденти - измежду които е и синът на починалия някогашен летателен сътрудник на Маверик - би трябвало да се понижи на половина за задачите на задачата. Конфликтът сред поколенията поради опита да не се повтарят грешките от предишното са част от историята в новия " Top Gun ". 

Летателните подиуми във кино лентата са разказани като " божествени, напрегнати в един миг и възторжено освобождаващи в идващия ".

Кадрите наподобяват реалистични, тъй като съвсем не са допълвани с компютърни резултати.

Том Круз е умел водач и получава в допълнение образование от Военновъздушните сили на Съединени американски щати, с цел да може да извърши ролята си. Останалите артисти в " Top Gun: Maverick " също се научават да летят.  

Круз остава легенда на киното от все по-рядко срещан тип - колкото и да се натрупват годините, той не стопира да се стреми към върха. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР