Да използваш тролове е като да кихнеш в пепелник –

...
Да използваш тролове е като да кихнеш в пепелник –
Коментари Харесай

Комуникационен експерт: Да ползваш тролове е като да кихнеш в пепелник

Да използваш тролове е като да кихнеш в пепелник – цапаш себе си, съперника и цялата осведомителна среда. Практиката за потребление на тролове е нещо извънредно неетично и аморално.
Това съобщи в ефира на Българското национално радио информационният специалист и учител в УНСС доцент доктор Александър Христов.

Троловете наводняват по думите му обществените мрежи и осведомителното пространство с погрешни и прочувствени отрицателни изказвания, пробвайки се да очерни някой политически конкурент. “Вгорчава се осведомителната среда”, уточни още специалистът.

По думите му троловете се демонстрират във форумите и в обществените мрежи съвсем постоянно към избори, изключително в моменти на високо публично напрежение, когато хората са по-податливи на прочувствени “лашкания”.

“Троловете са платени или предизвикани от някой, те изричат непознато мнение. Повечето от троловете са млади момчета и девойки, които нямат кой знае какъв брой изразена лична гражданска позиция и пишат това, което им спускат. Поради тази причина е доста сложна да спориш с трола, а ние, информационните експерти, споделяме, че и не би трябвало, тъй като по този метод го легитимираме”, изясни още Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР