Да използваме шанса, който получаваме, който ни се дава в

...
Да използваме шанса, който получаваме, който ни се дава в
Коментари Харесай

България - Силициевата долина на Балканите, пожела Павлова

" Да използваме шанса, който получаваме, който ни се дава в тези турбулентни времена. Да превърнем дефекта в резултат - излизането на Англия , общата картина не на всички места е добра. Девизът ни " Съединението прави силата " не е инцидентен, тъй като обединени ще сме по- мощни . " Това съобщи Лиляна Павлова, министър на българското европредседателство на конференция, проведена от Български стопански конгрес, на тематика: " Европейският стопански дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 "

" Призовани сме да създадем освен това и за Западните Балкани . Трябва да се гордеем, а не да се срамим, че сме от Балканите ", добави още тя.

 Павлова с паралел сред Търновската конституция и Европредседателството
Павлова с паралел сред Търновската конституция и Европредседателството

" Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме извикани ", с тези думи на екзарх Антим I би желала да преде щафетата за европейско бъдеще на Австрия

Павлова съобщи още, че би трябвало да създадем по този начин, че да не бъдем единствено географски дружно на Балканите , а стопански, политически и културно. Тя прикани всички да се обединим към общите полезности на Европейски Съюз.

Ако желаеме една сполучлива интеграция, би трябвало да загърбим пререканията в историята и да гледаме по какъв начин да работим дружно , акцентира още Павлова.

По думите й младежите на Балканите са нашият капитал , само че в това време са и най-рисковата група. Трябва радикално да се промени просветителната система , с цел да могат младите сполучливо да се впишат в обществото.

 Павлова желае да сме цифров хъб за Западните Балкани и IT аутсорсинг дестинация
Павлова желае да сме цифров хъб за Западните Балкани и IT аутсорсинг дестинация

Тя е подготвена Българското председателство да е Балканско председателство

Павлова означи, че във връзка с Западните Балкани първият триумф на нашето председателство е, че тематиката към този момент е припозната от Европейски Съюз и влезе в дневния й ред.

Целта е да се реализира единодушието на 28-те за европейска вероятност за интеграция на Западните Балкани.

Тя очерта като приоритет да се стигне до жителите в тези страни. Те би трябвало да усетят поддръжката посредством някаква измеримост. Затова акцентът е върху свързаността - транспортни връзки по общоевропейските коридори, въздушна съгласуваност - ще работи за директна връзка сред столиците на страните от Балканите.

 Европейски Съюз без Западните Балкани е недовършен план за Лиляна Павлова
Европейски Съюз без Западните Балкани е недовършен план за Лиляна Павлова

Кохезионната политика е инструмент да влагаме в Европейския съюз

Друга част от плановете са свързани с енергийната, просветителната и цифровата съгласуваност. В образованието ще се работи по продан на студенти и стратегии, ще се сътвори балкански просветително квалификационен център , който ще влага в образованието на политически водачи на Балканите.

В енергийната съгласуваност се слага акцент върху Европейския газов хъб.

Дигиталната съгласуваност се показва в отпадането на роуминга с европейските страни . Ще се одобри пътна карта и съглашение с всички страни. Ще се работи България да стане Силициева котловина на Балканите .

Много млади и образовани българи са се върнали от чужбина, с цел да работят в ИТ бранша , стана още ясно от думите на Павлова.

 Борисов уверен, че Балканите не носят проблеми, а разцвет
Борисов уверен, че Балканите не носят проблеми, а разцвет

Да сме като пръстите на ръцете – „ всеки пръст ни е значим “

Павлова напомни и другите ни цели - кохезията и бъдещето на Европа в аспект бъдеща бюджетна рамка; сигурна и постоянна Европа с акцент върху Дъблинския правилник и контрола върху външните граници, както и единният защитителен съюз; цифровата стопанска система и единния дигитален пазар.

" Единна, мощна и цифрова Европа " е нашето обръщение, беше безапелационна Павлова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР