Да използваме момента на отхлабването на мерките в борбата с

...
Да използваме момента на отхлабването на мерките в борбата с
Коментари Харесай

Заев: Парламентарните избори да се проведат на 14 юни

Да използваме момента на отхлабването на ограниченията в битката с ковид и да проведем парламентарните избори в страната на 14 юни. Това е общата позиция на обединението „ Ние можем “, която беше основана през днешния ден на среща на партийните водачи от обединението в централата на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/, съобщи МИА.

Решението от срещата, както и предложение за дата на провеждането на изборите в страната на 14 юни ще бъде показано на президента Стево Пендаровски във вторник.

“Стигнахме до общото умозаключение, че страната се нуждае от избори незабавно щом се основат изискванията за провеждането им. Ако коронавирусната зараза продължава да отшумява, най-добре е здравните специалисти да кажат при какви ограничения да се проведат изборите. Само при санитарно-хигиенни ограничения могат може да се организира вотът, с цел да не се заплашва животът на жителите, още повече, че през есента се чака нов пик. Това ще даде опция на страната да се приготви по-добре за новата вълна ”, съобщи водачът на СДСМ Зоран Заев след срещата.

Той акцентира, че еридемията от ковид е нанесла съществени вреди на стопанската система на страната, и по тази причина е належащо държавното управление да получи цялостна легитимност, с цел да може да предприеме и съответни стъпки за превъзмогване на рецесията.

“Страната ни е взела навременни ограничения и се оправя добре с вируса, само че приканвам жителите да не се отпускат и да се придържат към всички въведени противоепидемични ограничения и рекомендации ”, добави Заев.

БГНЕС напомня, че при започване на януари т.г. министър председателят на страната Зоран Заев подаде оставка. До нея се стигна откакто през октомври предходната година Скопие не получи дата за начало на договаряния за участие в Европейския съюз. Нови избори в страната бяха планувани за 12 април, само че поради епидемията от ковид те бяха отсрочени. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР