Да изкажеш чувствата си към човека, който обичаш, с изящно

...
Да изкажеш чувствата си към човека, който обичаш, с изящно
Коментари Харесай

Св. Валентин идва с нова книга от Добромир Банев - slava.bg

Да изкажеш възприятията си към индивида, който обичаш, с изтънчено томче, събрало най-хубавите стихове от българската и международната поезия – тази традиция бе сложена преди 16 години от изд. „ Персей “, което всяка година в навечерието на Деня на влюбените пуска по една такава книга.

След антологиите „ Обичам те “ и „ Да те копнея “ и създатели като Яворов, Дебелянов, Вазов, Ботев, Пенчо Славейков, Дора Габе, Елисавета Багряна, Евтим Евтимов и Маргарита Петкова тази година влюбените ще показват любовта си с най-хубавите стихове на Добромир Банев, един от най-популярните и обичани модерни поети.

Каквото и да се случва, ние всички се нуждаем от обич. Това е възприятието, което ни води напред. Любовта е закодирана в нас, въпреки мнозина да не имат вяра в това. Сега е моментът да осъзнаем, че тя е деяние – глагол, който не трябва да стопираме да упражняваме. Важни са колкото споделените думи, толкоз и споделеното безмълвие.

Важни са жестовете и разбирането към другия, тъй като има разнообразни способи да бъдем по-малко самотни, най-сигурният от които е да подадеш ръка, да изразиш поддръжка, да покажеш вярата си. Добромир Банев не преценя причини „ за “ и „ срещу “ любовта. Той от дълго време е потвърдил умеенето да борави със силата на поезията, с цел да опише тази невероятна потребност да обичаме и да бъдем обичани.

Между страха от неуспеха и смелостта да заявим любовта си, поетът недвусмислено ни извисява в осъзнаването на любовта във всичките ѝ форми и положения, като и в най-песимистичните думи прозира оптимизмът на индивида да подели с някого най-хубавото от себе си. „ Обичай ме постепенно “ събира на едно място най-емблематичните стихотворения на Добромир Банев, както и някои напълно нови.

Те са историята на любовта, която всеки би трябвало да прочете. Защото точно тази история ни прави хора. Изящното издание е илюстрирано с прелестни фотографии на Ивелина Чолакова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР