Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата! Такъв

...
Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата! Такъв
Коментари Харесай

Радев пред протестиращи: Започваме битка за България, мутри - вън!

Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата! Такъв апел насочи президентът Румен Радев, който излезе и насочи къса, бойна тирада пред събрали се в късните следобедни часове стотици негови поддръжници. Демонстрацията очевидно е във връзка днешните обиски в постройката на президентството, след които бяха задържани секретарят на Радев по правни въпроси Пламен Узунов и съветникът му по сигурност и защита Илия Милушев. Първоначално присъстващите бяха към 50-тина души, само че след това към тях се причислиха депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия, отпред със соцлидерката Корнелия Нинова и младежите от партията. " Тук сме, с цел да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране, води се компромана война. Управляващото болшинство – ГЕРБ и Обединени патриоти я водят на няколко фронта към този момент от 3 години – в парламента- от парламентарната естрада, в изпълнителната власт – господин Борисов като министър председател и Министерският съвет ", съобщи Нинова пред публицисти.

Малко по-късно, пред парадния вход на президенството излезе самият Радев и съобщи: " Братя българи, благодаря на всички. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е инцидентно. Виждам млади и остарели, и това не е инцидентно. Българската мафия е безцеремонна, само че през днешния ден гневът се излива на площада. Българската мафия реализира невъзможното - сплоти почтените хора против себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. "

После насочи и апел за борба. " Започваме борба за европейска България. В тази борба ще бъдем дружно - всички, които милеем за България. Искам да ви напомня думи, които са мое верую от доста години: Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път. ", енергично разгласи президентът.

" Не на страха, ще си върнем България! Мутри вън!, прикани Радев измежду бурни овации след което се смеси с протестиращите и поведе шествие по бул. " Цар Освободител ", което с крясъци " Оставка " пое към Министерски съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР