Да инвестираме инфраструктура, образование и култура, а не за нови

...
Да инвестираме инфраструктура, образование и култура, а не за нови
Коментари Харесай

Борисов след среща с Йълдъръм: Да инвестираме в инфраструктура, а не в нови огради

Да влагаме инфраструктура, обучение и просвета, а не за нови огради. Това прикани министър председателят Бойко Борисов след среща с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.

Борисов: Няма по-добре защитавана граница от българо-турската

Турция и Съединени американски щати се схванаха да не се атакуват в Сирия

Основната им тематика на диалог бяха инфраструктурните планове в района. Премиерът Борисов акцентира значимата роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които обезпечават съгласуваност в Европа.

Министър-председателят добави, че построяването на жп линиите, автомагистралите и цифровата инфраструктура би трябвало да се осъществя редом.

Турският министър председател Йълдъръм съобщи, че подобряването на инфраструктурата ще става единствено по европейските стандарти. „ Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази тенденция “, сподели той и уточни, че сега се строи продължението от Капъкуле до Истанбул.

„ Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме доста съвременна инфраструктура, която ще минава през България и Турция “, уточни още Йълдъръм.

Двамата разискаха миграционната рецесия като подчертаха положителните резултати от взаимната работа сред София и Анкара. Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се организира във Варна в края на март.

"Турция подсигурява мира и благоденствието в Европа, защитавайки я от мигрантите. Ние имаме сполучливо съглашение както с Европейски Съюз, по този начин и с премиера Борисов ", похвали съдействието сред двете страни Бинали Йълдъръм.

Той уточни, че не престават да извършват отговорностите си, мигрантите да не минават от Турция през България.



"Също по този начин обаче желаеме и Европа да има повече схващане за нашата обстановка и какво вършим ние за това ", съобщи турският министър председател и добави, че като член на НАТО "очакваме от нашите сътрудници да оценят какъв брой сензитивна е нашата обстановка сега ".

Преди това министър-председателят Бойко Борисов взе участие в полемиката: "Защитавайки дружно сигурността на Запада, отбранителният съюз и неговото влияние върху трансатлантическите връзки ".

"Североатлантическият контракт остава главен поръчител за груповата защита на европейските съдружници. В същото време, усилването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е инвестиция в европейския фланг на НАТО ", разяснява министър председателят след срещата.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР