Да имате късмет може да означава много неща - от

...
Да имате късмет може да означава много неща - от
Коментари Харесай

Да отключиш сам късмета си

Да имате шанс може да значи доста неща - от това, да намерите банкнота на земята до приемане на мечтаната работа. Не може да измененията законите на вселената, само че хората, които си мислят, че са късметлии, демонстрират избрани качества. Има метод да употребявате това познание във ваша изгода и да отключите шанса си, настояват от Lifehacker.

В книгата Chase, Chance, and Creativity: The Lucky Art of Novelty, доктор Джеймс Остин написа за четири типа шанс. Остин дефинира шансът като „ придирчив и непредумишлен късмет “ и го разделя на четири вида:

Първи вид: „ Напълно безразличен и неопределен, не може да му се повлияе. “

Втори вид : „ Активност, обвързвана с внасянето на случайни хрумвания, които се сблъскват и смесват, оформяйки нови комбинации. Вие събирате тези събития и създавате „ щастливи произшествия “.  Това е от изгода за хората, които пробват доста нови неща, защото те имат опцията да вършат повече опити. Сравнете това с академик в лаборатория, който гневно провеждащ най-различни опити.

Трети вид: „ Шансът ви дава мъчно видим сигнал, евентуалната опция съществува, само че тя ще бъде подмината от множеството хора. Единствено индивидът, който има неповторимата дарба да я следи, пресъздава и да разбере изцяло нейното значение може да я открие. “ Този вид шанс е резултат от вашето знание, памет, наблюдаване или от композиция от хрумвания.

Четвърти вид: „ Този тип шанс се развива, когато пробвате нещо ново. Той има характерен привкус. “. Следвайте инстинктите и пристрастеността си. Вашите гледни точки, житейски опит и метод на живот могат да се комбинират, с цел да отключат този вид шанс. Това е най-редкият и непредсказуем тип шанс.

Не може да изпълним пряк надзор над нито един от тези типове шанс. В основата на всеки един от тях стои една основна съставна част: пробването на нови прекарвания и възприемането на нови хрумвания. Следвайте интуицията си и опознайте себе си. Ако нямате еластичност във вашето занимание и опцията да търсите нови чувства вероятността да отключите шансът си е доста по-ниска.

Ние по натурален сътворяваме привички и рутина. Няма подозрение, че тази подреденост може да увеличи нашата работливост. За да бъдем късметлии, обаче, понякога би трябвало да се откъсваме от тази рутина. Може да откриете, че с цел да отключите своя шанс би трябвало да напуснете зоната си на комфорт.

Професорът по логика на психиката Ричард Уайсман написа за английския „ Телеграф “:

„ Хората, които нямат шанс, постоянно са по-подредени, хора на рутината. Те са склонни да употребяват еднакъв маршрут до работа и да приказват с едни и същи хора на празненствата. От друга страна, късметлиите са тези, които обичат да имат многообразие в живота си. Например, един човек описа по какъв начин си е мислил за избран цвят преди да отиде на ваучър и по-късно се е срещнал с хората, които били облечени в този цвят. Този тип поведени усилва вашите благоприятни условия посредством въвеждането на многообразие “

Заговаряйте непознати хора. Прочетете списание, което не сте разлиствали до в този момент. Пробвайте нов магазин или ресторант. Ако имате почивен ден, излезте на открито. Посетете обществени събития, които са необикновени за вас. Ще откриете, че тази тактичност може да е от изгода даже за вашата кариера, защото тя е повлияна от това, кой познавате.

Вероятността дефинира шансът. Ако не играете, няма по какъв начин да спечелите. Авторът Франс Йохансон оприличава шансът със залагането в книгата си The Click Moment: Seizing Opportunity in an Unpredictable World. Той предлага правенето на дребни, целенасочени залози, с цел да може изпитате възприятието познато като добър шанс.

„ Въпросът е какво може да употребявате. Каква е измервателната единици? Страстта е отговора. Страстта ви оказва помощ да разберете до къде сте подготвени да стигнете. В свят, в който триумфът е значително инцидентен, би трябвало да вършиме голям брой
залози или в никакъв случай няма да съумеете. “, споделя Йохансон.

Късметът ви се отключва, когато освободите място за него. Създайте си по-гъвкав график, с цел да имате по-голямо пространство за случайността. Откъснете се от рутината и зоната на комфорта. Намерете място за многообразие в живота си. Всичко е във вероятността, тъй че даже когато сте в поредност от неприятни и нещастни случки, не го приемайте персонално. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР