Да имаш избор между няколко работни места определено е по-добре,

Да имаш избор между няколко работни места определено е по-добре, ...

Как да изберете между няколко оферти за работа.Да имаш избор между няколко работни места определено е по-добре, отколкото да не ти се обаждат отникъде, но може да бъде и стресиращо. За да направите процеса по-лесен, трябва да анализирате опциите и внимателно да прецените коя е най-подходяща за вас. От Forbes дават няколко съвета по темата.

Определете плюсовете и минусите на всяко предложение.

Помислете какво ви привлече към обявата в началото. Ако можете, разучете подробности за работодателите. Не пренебрегвайте и негативите и приложете критично мислене.

Идентифицирайте кое е най-важно за вас.

Определете точно и ясно кои са приоритетите ви в работата - високата заплата, местоположението на офиса, възможностите за развитие и т.н. Напишете на един лист всичко, което ви дойде на ум, след това го редактирайте до между 5 и 10 приоритета.

Дайте оценка на всеки критерий.

След като сте готови със списъка си, подредете приоритетите по важност, като им даде оценка. Тази визуална презентация ще помогне решението ви да се избистри.

Мислете за по-далечното бъдеще.

Представете си как ще се чувствате след известно време. Виждате ли се щастливи и удовлетворени на всяко от предложените места? Мислите ли, че ще сте доволни да вършите работата след една, две или пет години? Има ли потенциал за растеж в компанията?

Бъдете спокойни - интуицията ви едва ли ще ви позволи да направите лош избор. Но се доверете и на логиката.

 

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg